Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 6 juli 2015

Tårtdags igen!

Av Tant Grön - 6 juli 2015 19:42

Äldsta barnbarnet fyllde fyra år igår och jag hade lovat honom en Spindelmantårta och det fick han!


 


Jag gjorde först en stor sockerkaksbotten (glutenfri) i långpanna (recept på 16 bitar) och den delade jag på två, vispade grädde och mascarpone och hade hallon mellan. Ovanpå la jag en rund tårtbotten och mellan den och den rektangulära la jag grädde/mascarpone och blåbär, så hela tårtan utom bottnarna gick i blått, rött och vitt.

Marsipanen är från Örebro Bagerivaror, en mycket lättarbetad marsipan men det var ändå lite besvärligt eftersom det var så varmt i lördags när jag gjorde det här (fast jag hade gjort mellanläggen dan före och tårtan hade stått i kylen över natten). Men till slut så var jag klar och lilla fyraåringen blev väldigt glad över denna tårta. Han är dessutom väldigt förtjust i marsipan... Även om jag försökte att inte göra den så söt så blev den det ändå, så nästa gång ska jag inte använda socker alls till bären som jag gjorde till denna tårta och minimalt med socker i bottnen. Den är ju även spacklad med smörkräm och så marsipanen på det... ja, ni förstår att den var väldigt söt - eller så är det jag som är så avvand med socker att jag tycker att det mesta är sött!


Nästa gång det blir tårta är om en vecka när det är bröllop och sen blir det i september när fyraåringens lillasyster fyller två år - då blir det en Hello Kitty-tårta!

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - 17 februari 2018 09:55

Ja, så är det... och redan i höstas började 2018-års odlingssäsong med sådd av morots-, palsternacks- och rotpersiljefrön samt plantering av fyra sorters vitlök.     Nu i februari har sådderna fortsatt: brysselkål, basilika, rotselleri och stj...

Av Tant Grön - 11 juni 2017 07:26

Det är många plantor som ska ner, så det blev en planteringsrunda igår igen. Förra helgens planterade spetskål och grönkål blev attackerade av sniglar, men alla plantor har klarat sig - även de som blev ganska rejält avätna, så alla får stå kvar till...

Av Tant Grön - 4 juni 2017 10:53

Så har jag då planterat första omgången med kål, det är mycket plantor kvar så det gäller att ta det lite pö om pö...   I år valde jag att inte täcka med halm runt plantorna direkt, både för att ha bättre koll på om det blir snigelangrepp och på ...

Av Tant Grön - 20 maj 2017 07:21

Härom dagen fick vi behov av att kunna ställa ut småplantor utan att de skulle bli dränkta vid ev regnande... Vi funderade lite hit och dit och kom fram till en lysande idé: en enkel drivbänk av halmbalar och gamla fönster!   Det blev jättebra oc...

Av Tant Grön - 8 maj 2017 04:40

Härom helgen blev det potatisläggning! Sju olika sorter ā ett kilo plus några potatisar av en åttonde sort - vi är mycket spända på vad som blir av detta... Sorterna är från tidig till vinterpotatis, fasta och mjöliga, röda, lila, blå och 'vanlig' fä...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se