Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 6 juli 2015

Tårtdags igen!

Av Tant Grön - 6 juli 2015 19:42

Äldsta barnbarnet fyllde fyra år igår och jag hade lovat honom en Spindelmantårta och det fick han!


 


Jag gjorde först en stor sockerkaksbotten (glutenfri) i långpanna (recept på 16 bitar) och den delade jag på två, vispade grädde och mascarpone och hade hallon mellan. Ovanpå la jag en rund tårtbotten och mellan den och den rektangulära la jag grädde/mascarpone och blåbär, så hela tårtan utom bottnarna gick i blått, rött och vitt.

Marsipanen är från Örebro Bagerivaror, en mycket lättarbetad marsipan men det var ändå lite besvärligt eftersom det var så varmt i lördags när jag gjorde det här (fast jag hade gjort mellanläggen dan före och tårtan hade stått i kylen över natten). Men till slut så var jag klar och lilla fyraåringen blev väldigt glad över denna tårta. Han är dessutom väldigt förtjust i marsipan... Även om jag försökte att inte göra den så söt så blev den det ändå, så nästa gång ska jag inte använda socker alls till bären som jag gjorde till denna tårta och minimalt med socker i bottnen. Den är ju även spacklad med smörkräm och så marsipanen på det... ja, ni förstår att den var väldigt söt - eller så är det jag som är så avvand med socker att jag tycker att det mesta är sött!


Nästa gång det blir tårta är om en vecka när det är bröllop och sen blir det i september när fyraåringens lillasyster fyller två år - då blir det en Hello Kitty-tårta!

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Söndag 30 juni 10:32

Vi bor rätt nära havet dvs Hanöbukten och åker dit ut lite då och då under säsongen när hundar får vistas på stranden. Under tiden 15 maj till 15 september är det inte tillåtet att vistas med hund därute, så då får vi hitta på annat att roa oss med.....

Av Tant Grön - Måndag 17 juni 08:29

Tiden går fort när man har roligt, brukar man ju säja och tiden sen jag hämtade Åskar har verkligen gått fort. Nu är han 17 månader och vi har roligt varje dag. Från början sov han ju mycket, som valpar brukar göra och det är väldigt lugnande att se ...

Av Tant Grön - Lördag 8 juni 12:18

Under senare år har jag skaffat mig ganska många sorters pelargoner och har även blivit intresserad av att ta frön av dem, både spontanpollinerade och egenhändigt pollinerade. På så vis har jag dragit upp några egna plantor som jag tycker är värda at...

Av Tant Grön - Lördag 8 juni 08:22

Jag bor nära tre av mina barnbarn och ett av dem, Molly, är särskilt förtjust i Åskar och det är dessutom ömsesidigt. När hon är hos mig och vi ska ut med Åskar, så vill hon alltid gå med honom - eller rättare sagt springa med honom och då blir han s...

Av Tant Grön - Fredag 7 juni 09:14

Jag tänkter inte enbart berätta om min Tibbe Åskar, utan även om en resa som jag började för drygt ett halvår sen. 2008 gick jag över till att äta enligt LCHF och har hållit mig till det sen dess. Periodvis har jag varit väldigt strikt med kolhydrate...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se