Direktlänk till inlägg 13 maj 2015
Så är då moussetårtan färdig och ja, det är ju svårt att bedöma nåt man gjort själv men det blev väl helt okej utseendemässigt - hur den smakar vet jag inte än, den ska testas på fredag!
Kan börja med att visa hur jag gjorde själva tårtbottnarna:
Jag klädde en form med löstagbar botten med smörpapper - det går att ta plastfolie, men jag tycker inte att det blir bra. Sen gjorde jag en mousse med mörk choklad 70%, en hallonmousse och en mousse med ljus choklad 45%. I botten la jag den mörka moussen, sen hallonmoussen och så den ljusa moussen - men allt vänds uppochner när tårtan ska garneras, så den ljusa moussen kommer att bli botten på tårtan. Jag lät varje lager stelna till i kylen en stund innan jag la på nästa.
Sen stoppade jag allt i frysen för att se om man kan göra det utan att det är till nackdel för moussen.
Rosorna har jag gjort så här:
rullat kulor av marsipan, tryckt ut kulorna till 'kronblad' och sedan monterat ihop dom till en ros.
Men det räcker ju inte med EN ros till en tårta och eftersom jag ska göra bröllopstårtor i sommar, med rosor i rött, gult och grönt så ville jag naturligtvis testa hur det skulle se ut. Blad har jag skurit ut på frihand och fixat till dom lite så att dom ser lite mer naturtrogna ut.
Nästa steg när det då idag var dags för garnering var att göra vit chokladmousse att täcka tårtan med - varken grädde eller marsipan skulle funka på den här tårtan.
Tips om hur man gör rosor hittade jag HÄR
Tårtan i genomskärning och som färdiggarnerad med marsipanrosor i rött, gult och grönt:
Tips:
Bara att hoppas på att tårtan är GOD också
Uppdatering:
Den blev god men ska justeras lite: när jag gör bottnen ska jag först av allt ha vit chokladmousse i ett ca 1½ cm lager för att få ett tjockare ytterlager (och spackla sidorna när det är dags för garneringen) och sen blir det tunnare lager med den övriga chokladmoussen än vad jag hade i provtårtan - ca 1½ cm av varje lager, det blir lagom. Och marsipanrosorna ska läggas på i sista stund - dom 'svettades' även efter att ha varit i frysen, så det gör jag inte om och rekommenderar det inte heller!
Men i övrigt var tårtan till belåtenhet för det kommande brudparet
En intressant intervju för den som har tid och lust. Det kan vara vettigt att höra vad Putin har att säja och läs gärna även kommentarerna till videon. Får hoppas att den får ligga kvar annars finns den även på Rumble. Tucker Carlson Interviews...
Vi har ju överlag blivit itutade att grönsaker, frukt och bär, rotsaker osv är bra för oss människor för att vi ska få i oss tillräckligt med näring, fibrer osv. Faktum är att väldigt många växter av allehanda slag är giftiga. Alla Solanumväxter är e...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 | 14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
31 |
|||
|