Direktlänk till inlägg 1 november 2014
Det har gått snart sju år sen jag la om till LCHF och jag har varit ganska strikt hela tiden, ibland väldigt strikt. Under nån period har jag ätit potatis och ris och även ibland bröd, men det har hänt efter flera år av strikt LCHF så det har varit lätt att återgå till LCHF - jag har dessutom inte mått bra av det. Bäst mår jag när jag äter så lite kolhydrater som möjligt och det betyder att jag äter kolhyratfattiga grönsaker, protein och fett.
Vanligt vitt socker äter jag aldrig numera, inte i någon form, däremot har jag alltid rårörssocker hemma, men det kanske går en påse (1 kg) om året! Jag har även alltid Yacon-sirap hemma som också räcker länge. På senare tid har jag testat kokossocker och Tapioca-sirap och det kommer jag även att ha hemma i fortsättningen, även om jag själv inte äter just nåt av det, men ibland kommer barnbarnen eller nåt annat besök och alla är ju inte lika sockerbefriade som jag! Mitt äldsta barnbarn gillar Yacon-sirap på bl a våfflor (glutenfria). Eko, KRAV och allra helst Fairtrade ska det vara.
Vanligt vitt mjöl har jag heller aldrig numera, inte heller annat mjöl av sädeslag förutom havremjöl som jag alltid har hemma numera just för att det är glutenfritt. Jag brukar även ha majsmjöl hemma samt mandel- och hasselnötsmjöl plus Teffmjöl utifall att jag får för mig att baka glutenfritt bröd till mina barnbarn. Allt eko och KRAV, helst Fairtrade om det finns.
Jag äter inte speciellt mycket nötter eftersom jag inte mår riktigt bra av det... så det som alltid finns i mitt LCHF-skafferi är: ägg, bacon, korv, kött från gräsbetande djur, fisk (ej odlad) - allt KRAV och för fisk MSC - samt ovanjordsgrönsaker utifrån tillgång hos en lokal odlare där jag även köper köttet (KRAV och biodynamiskt) t ex rotselleri, purjo, matpumpa, fänkål, vitkål... När det inte finns tillgång hos den odlaren så handlar jag på den lokala COOP-butiken och framför allt KRAV-märkt. Mjölk, grädde och yoghurt finns nästan alltid hos mig, smör också och allt KRAV-märkt. Kokosfett är det fett jag använder mest utöver smör och ibland har jag även nån olja hemma, just nu olivolja.
Det är stapelfödan hos mig det här, sen kan det variera lite naturligtvis. Det som dock hänt under dessa år med LCHF är att jag fått mer och mer problem med kramper i vader och ben speciellt, samt att jag haft migrän oftare än förut. Jag vet att kramper kan åtgärdas med magnesium, men jag har inte riktigt kopplat ihop det och börjat äta magnesium. För ett tag sen hade jag långdragen migrän och fick tips om att även det kan lindras med magnesium... så jag läste på om detta och insåg ganska omgående att jag förmodligen hade magnesiumbrist! När jag började fundera så insåg jag att jag äter magnesiumfattig mat numera och att det kan förklara varför kramperna och migränet blivit värre med tiden.
För ett par månader sen började jag ta magnesiumtabletter och det var precis vad jag behövde på flera sätt, förutom kramperna och migränet. Jag har under långt tid sovit dåligt på nätterna jämfört med hur det har varit förut - även det kan bero på magnesiumbrist och för mig var det helt klart den orsaken: nu sover jag som jag alltid har gjort förr dvs gott! Magnesiumbrist kan även orsaka ångest och oro och även om jag inte direkt lidit av det måste jag ändå inse att jag känner mig lugnare nu... tålmodigare också... glad och snäll, om man säjer så! Jag har även på senare tid känt mig muskelsvag, men har tänkt att det kanske beror på åldern eller att jag inte tränar - även det hade med magnesiumet att göra! Nu känner jag mig stark som förut, fast jag inte gjort annat än att ta magnesium varje dag... det är enda förändringen.
Jag har även börjat gå ner i vikt, nåt som varit helt i stå trots att jag håller mig till LCHF! Jag tycker även att jag ser piggare ut (har fått kommentarer om det också) och känner mig lugn och harmonisk!
Det här är ju faktiskt nåt att ta upp i samband med att folk går över till LCHF: man får inte i sig magnesium som tidigare eftersom man inte äter spannmål. Det finns självklart andra källor till magnesium, men förhållandevis får man i sig mycket om man äter bröd och pasta, skulle jag tro. Det kan nog vara svårt att kompensera med kosten.
I övrigt är LCHF för mig det bästa och att dessutom kombinera det med KRAV, eko och Fairtrade samt närodlat/producerat så mycket det bara går, är det ultimata i min värld! Jag skulle bara ha börjat för länge länge sen, men bättre sent än aldrig!
Läs gärna om magnesiumets betydelse HÄR och om magnesiumbrist HÄR och HÄR samt magnesiumkällor HÄR
En intressant intervju för den som har tid och lust. Det kan vara vettigt att höra vad Putin har att säja och läs gärna även kommentarerna till videon. Får hoppas att den får ligga kvar annars finns den även på Rumble. Tucker Carlson Interviews...
Vi har ju överlag blivit itutade att grönsaker, frukt och bär, rotsaker osv är bra för oss människor för att vi ska få i oss tillräckligt med näring, fibrer osv. Faktum är att väldigt många växter av allehanda slag är giftiga. Alla Solanumväxter är e...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 | |||
|