Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 6 maj 2014

Long time - no see!

Av Tant Grön - 6 maj 2014 14:46

Ja, det kan man verkligen säja, men så är det mellan varven: man har annat för sig!


Jag hade ju tänkt ge mig på det här med Domeij-forskningen riktigt ordentligt, men det har jag inte haft tid med, så det får bli en senare fråga... Det tar lite tid sånt där, när man sätter igång och det krävs mycket huvudbry, om man säjer så, så det gäller att man är på hugget och verkligen har TID. Inte för att man måste sitta hela tiden med det, men för att det ska bli nåt resultat krävs mycket tid ändå... och man vet aldrig HUR mycket tid det tar när man börja släktforska - det vet man först efteråt! Men, projektet finns kvar och kan vara bra att ta till om jag får gott om tid framöver...


Jag har även flyttat från Västernorrland och bor numera i Skåne. Jag har mina barnbarn här och det kändes som att jag ville vara nära dom när dom växer upp... tiden går så fort, vet vi ju alla! Kan en norrlänning trivas i Skåne? Jamen, absolut! Jag trivs som fisken i vattnet: kort vinter, lång vår och en växtlighet som jag än så länge häpnar över så fort jag rör mig utomhus den här tiden! Det grönskar och blommar överallt och i alla möjliga varianter - långt ifrån hur det är hemöver... där faller snön fortfarande en del dagar!

Men lite förvirrad har jag varit eftersom vi nästan haft sommar här sen april! Det har känts som i början av juni, som tidigast, som jag är van... Härligt är det och jag är gärna förvirrad av den anledningen!   


Tyvärr inget jobb i sikte trots att jag varit på några jobbintervjuer, men konkurrensen är hård här i Skåneland! Och jag har lite för dålig utbildning, den är gammal och det fattas en del kunskap plus att jag själv förmodligen är för "gammal" eller för vissa jobb är jag nog överkvalificerad, känns det som. Men ja, det går nog ändå... jag har lite planer på framtiden, om det nu skulle vara så att ingen arbetsgivare vill ha mig alls tills den dagen när jag kan börja ta ut min pension. Bara att avvakta och se...   


Sen får vi väl se vad som händer till hösten efter valet! Ny regering lär det bli, svårt att tro annat, men blir det nån större förändring? Alliansen har ju monterat ner så mycket i det här landet att det nog kan bli ett jädrans slitjobb att få ordning och reda igen, på välfärden. Min dröm är att Sverige skulle införa Basinkomst (Medborgarlön), att politikerna på fullt allvar skulle jobba för det, rakt över partigränserna för folkets bästa. Att hela tiden gasta om jobb till alla är ju liksom en utopi idag - jobben försvinner genom automatiseringar och annat... Men folk måste ju kunna ha en dräglig tillvaro även utan konventionellt lönearbete, eller hur? Ingen tjänar på att en del av befolkningen är fattiga, hemlösa, sjuka... varken ekonomiskt eller rent mänskligt. Ett gott samhälle definieras utifrån hur väl det tar hand om sina sämst bemedlade innevånare!

Vi får se hur det går!   

 
 
Flanören...

Flanören...

7 maj 2014 09:34

Hej och välkommen tillbaka.
En hygglig paus du tagit.
Såg att du varit inne hos mig och det väckte nyfikenhet.
Skåne, ja. Eftersom jag odlar en del och har ett naturintresse i allmänhet, så blir det ett par turer om året. Vi har ju bara 30 mil.
Våren och äppelskörden.
Våren har ju redan runnit in i sommar, i Skåne. Så det får väl bli ett tidigt sommarbesök i år.
Vi brukar bo utanför Skillinge. Tidigare på Lenas rum, men sen de bytt ägare har det blivit Stjärnegården, ägt av en trevlig Norska från Stavanger.
Förmodar att ni är drabbade av bakslaget också. Hoppas det inte varar för länge, får då får man bl.a ta in Basilikorna i rumsvärmen. De gillar inte temperaturer under +10, och det klarar inte växthuset, utan artificiell värme.
F.ö har jag full förståelse för att du vill vara nära barnbarnen. Åren bara rinner i väg och våra två älsta är redan 20 och 21 år.
Hoppas det säger "klick" med nån arbetsgivare.
Ha det gôtt.

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

Tant Grön

7 maj 2014 10:46

Tack tack, ska försöka hålla igång bloggen nu...
Nej, inget bakslag här, bara regn idag och ganska varmt. Vi har haft bra väder länge, det grönskar och blommar så man blir alldeles yr!

Ja, det är ju barnbarnen som dragit mig hit, men dessutom trivs jag så himla bra här! Så det har varit stor bonus att flytta hit. Tror dock att det blir svårt med jobb eftersom jag inte fått dom jobb jag borde ha fått, om man säjer så... men det är inte hela världen. Jag har jobbat eller pluggat sen jag var 15 så det känns som att jag har gjort rätt för mig!

Kul att du la en kommentar, det känns som att träffa gamla bekanta när surfar runt på några bloggar som jag har länkat till :) Ha det bra så länge! Vi återses!

 
Gubbfan

Gubbfan

7 maj 2014 10:05

Roligt att se dig i blogg-världen igen.
Det blir nog som du befarar, ingen förändring för vanligt folk efter valet.
Även Socialdemokraterna har ju sedan 90-talet åtminstone blivit ett borgerligt, näringslivs-slickande parti som hyllar kapitalbildning på de små och sköra människornas och miljöns bekostnad.
Var vi har miljöpartiet i dag vet jag inte, men jag är rädd för att folk kan göra vad som helst för att komma till köttgrytan.

Nä, stopp nu gubbfan, inte gnälla. Jag lever ju i alla fall.
Tror jag.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Tant Grön

7 maj 2014 10:52

Tack så mycket! Ja det kändes som att det var dags att ruska liv i Tant Grön igen, hoppas att jag kan hålla liv i tanten nu!
Tyvärr tror jag att du har rätt när det gäller politiken, men samtidigt vill jag inte ge upp hoppet. Jag röstar som jag brukar: Vänster! Men sen försöker jag även lobba för Basinkomst så fort jag kommer åt och det finns ju en del inom V som vill införa BI eller medborgarlön som det även kallas. En del tycker att det är flum, medan andra tycker att det är en nödvändighet att införa BI - jag anser att det är en nödvändighet för att folk överlag ska kunna leva ett vettigt liv ekonomiskt utan att behöva tramsa med arbetsförmedling, A-kassa och försäkringskassa eller socialtjänsten... om man inte har jobb eller kan jobba. Men även dom som faktiskt jobbar idag skulle kunna må bättre med BI, just för att många då skulle kunna gå ner i arbetstid utan att för den skull tappa allt för mycket inkomst.

Så jag hoppas!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Fredag 9 feb 12:08

En intressant intervju för den som har tid och lust. Det kan vara vettigt att höra vad Putin har att säja och läs gärna även kommentarerna till videon. Får hoppas att den får ligga kvar annars finns den även på Rumble.   Tucker Carlson Interviews...

Av Tant Grön - Tisdag 6 feb 08:47

Vi har ju överlag blivit itutade att grönsaker, frukt och bär, rotsaker osv är bra för oss människor för att vi ska få i oss tillräckligt med näring, fibrer osv. Faktum är att väldigt många växter av allehanda slag är giftiga. Alla Solanumväxter är e...

Av Tant Grön - Tisdag 6 feb 06:11


Belgiens bönder trappar upp protesterna!      Dramatic Scenes At EU Parliament      ...

Av Tant Grön - Måndag 5 feb 20:04


Izabela om bondeprotesterna runt om i Europa (utom i Sverige!): No Farmers - No Food - No Future     Farmer's protest in Europe - CNN     ...

Av Tant Grön - Lördag 3 feb 05:50


I denna video pratar Izabela om krigen under jorden, i tunnlar som finns överallt på vår Jord och som många har pratat om under flera år nu. När det gäller tunnlar under haven som kanske känns helt omöjligt att tro på, får man tänka att för många tus...

Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards