Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 13 juli 2010

Eko-kött från Norrbete.

Av Tant Grön - 13 juli 2010 17:09

Idag fick jag det: köttet som jag beställt från Norrbete. 20 kg nötkött från en treårig stut av rasen Charolais, som hade en slaktvikt på 286,6 kg. I följesedeln står allt: slaktnr, djur-id, födelsedatum samt förpackningsdatum.


Lådan som jag köpt innehåller entrecôte, rostbiff, rulle, innanlår, ytterlår, fransyska, grytkött, högrev med ben, märgpipa med ben, köttfärs och lite fett (som man inte betalar för). Det kändes bra att få fylla frysen, kan jag säja! Spännande att känna hur köttet smakar och se om det är nån skillnad på kött från gräsbetande djur jämfört med nötkött man köper ute i affärerna, kött som kommer från djur uppfödda på kraftfoder.


Mer om Norrbete kan du läsa HÄR

 
ANNONS
 
Ewa

Ewa

13 juli 2010 20:24

Tack för tipset!

Vi har köpt färskt, affärsförpackat svenskt kött från CityGross i hopp om att det ska vara bättre kvalitét än det Coop säljer, men än så länge är jag inte alltför imponerad. Den sk. vardagsbiffen var seg och torr. Blä!

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

 
Tant Grön

Tant Grön

13 juli 2010 20:56

Ja, skillnaden är ju att även om det är affärsförpackat så är det ändå kött från djur som är uppfödda på kraftfoder, så vida det inte är ekologiskt och ev KRAV-märkt. Köttet från Norrbete är delvis KRAV-märkt beroende på vilken gård det kommer ifrån, men allt är ekologiskt vilket betyder att djuren är uppfödda på gräsbete som är uppvuxet utan konstgödning och bekämpningsmedel. Det är det viktigaste för mig, men KRAV-märkt är naturligtvis ett snäpp bättre. Tror att mitt kött kom från en KRAV-gård, om jag fattade det rätt. Jag tycker även att det är viktigt att gynna bönder i närområdet så att deras gårdar kan leva vidare. Tänker även prova deras lammkött framöver och så ska jag ta kontakt med en grisuppfödare i Strömsund och se om man kan beställa fläsk därifrån.

Jag gillar att ha mat i frysen och när det dessutom är ekokött från lokala bönder känns det ännu bättre.

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

 
Gesunden

Gesunden

30 september 2011 08:35

Såg din blogg och tänker kommentera vad du skrev om KRAV. Vi medlemmar i Norrbete har inget emot KRAV, vi är ju med där, men menar att vi går betydligt längre än KRAV i vår strävan att producera ett ett kött som är välsmakande och nyttigt. Vi tycker att det är vi som är ett snäpp bättre. Våra djur lever bara på vad våra vallar och ängar producerar.

http://www.norrbete.se

Tant Grön

1 oktober 2011 08:15

Tack för den infon! Kan själv intyga att köttet från era djur är helt outstanding! Och det gör mig väldigt glad att veta att ni föder upp dem som ni gör.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - 17 februari 2018 09:55

Ja, så är det... och redan i höstas började 2018-års odlingssäsong med sådd av morots-, palsternacks- och rotpersiljefrön samt plantering av fyra sorters vitlök.     Nu i februari har sådderna fortsatt: brysselkål, basilika, rotselleri och stj...

Av Tant Grön - 11 juni 2017 07:26

Det är många plantor som ska ner, så det blev en planteringsrunda igår igen. Förra helgens planterade spetskål och grönkål blev attackerade av sniglar, men alla plantor har klarat sig - även de som blev ganska rejält avätna, så alla får stå kvar till...

Av Tant Grön - 4 juni 2017 10:53

Så har jag då planterat första omgången med kål, det är mycket plantor kvar så det gäller att ta det lite pö om pö...   I år valde jag att inte täcka med halm runt plantorna direkt, både för att ha bättre koll på om det blir snigelangrepp och på ...

Av Tant Grön - 20 maj 2017 07:21

Härom dagen fick vi behov av att kunna ställa ut småplantor utan att de skulle bli dränkta vid ev regnande... Vi funderade lite hit och dit och kom fram till en lysande idé: en enkel drivbänk av halmbalar och gamla fönster!   Det blev jättebra oc...

Av Tant Grön - 8 maj 2017 04:40

Härom helgen blev det potatisläggning! Sju olika sorter ā ett kilo plus några potatisar av en åttonde sort - vi är mycket spända på vad som blir av detta... Sorterna är från tidig till vinterpotatis, fasta och mjöliga, röda, lila, blå och 'vanlig' fä...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se