Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 14 januari 2010

Omskärelse godkänt av landstinget!!

Av Tant Grön - 14 januari 2010 12:19

Läste idag i Sundsvalls Tidning att landstinget i Västernorrland godkänner att deras läkare får utföra omskärelse av pojkar - utan medicinsk grund!! Nån mer än jag som blir upprörd??


Föräldrarna ska beskosta ingreppet själv i och för sig, men det gör ju inte saken bättre. Det är faktiskt inte tillåtet i Sverige att omskära pojkar under 18 år utan medicinsk grund! Därför skulle såna här ingrepp anmälas istället för att landstinget godkänner dom, eller hur? Det är ju konstigt att religiösa skäl går före lagen!


Har själv inte förstått varför man ska omskära pojkar (och flickor) av religiösa skäl. Att stympa i Guds namn låter mer än sjukt och när det gäller flickor är det ju fruktansvärt då såna ingrepp innebär otroligt fysiskt lidande, förutom det psykiska lidandet det måste vara att bli utsatt för det. Visst, det är väl naturligtvis nåt försök till att sätta stopp för köttsliga lustar, men vad hjälper det? Lika sjukt ändå!! Religion må göra en del gott i världen, men nog känns det som att det ställer till mest bara elände av olika slag. Inte undra på att man är ateist!!


Läs mer om landstingets godkännande HÄR och HÄR

Läs om hur omskärelse påverkar, läs om lagen mm HÄR

 
ANNONS
 
Annika

Annika

14 januari 2010 12:42

Hmmm.
Jag som har läst tidningen ut och in har lyckats med konststycket att missa detta....

http://acka.bloggagratis.se

 
gubbfan

gubbfan

18 januari 2010 11:46

Klart man blir förbannad.
Några hygieniska skäl för omskärelse finns egentligen inte. Nog kan väl killar i alla åldrar hålla sig rena i underlivet. Tvål och vatten är inte farligt.
När det dessutom är frågan om en symbolisk kastrering det handlar om blir jag extra upprörd.
Det står en del om ofoget i Jonas Gardells bok "Om Gud".
Den ger en fin inblick i mycket av det religiösa dravlet som vi tvingas acceptera. Jag hör absolut inte till Jonas Gardells fan-club, men tvingas inse att han är mycket påläst när det gäller ovanor från de gamla nomadsamhällena i mellanöstern.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Lördag 17 feb 09:55

Ja, så är det... och redan i höstas började 2018-års odlingssäsong med sådd av morots-, palsternacks- och rotpersiljefrön samt plantering av fyra sorters vitlök.     Nu i februari har sådderna fortsatt: brysselkål, basilika, rotselleri och stj...

Av Tant Grön - 11 juni 2017 07:26

Det är många plantor som ska ner, så det blev en planteringsrunda igår igen. Förra helgens planterade spetskål och grönkål blev attackerade av sniglar, men alla plantor har klarat sig - även de som blev ganska rejält avätna, så alla får stå kvar till...

Av Tant Grön - 4 juni 2017 10:53

Så har jag då planterat första omgången med kål, det är mycket plantor kvar så det gäller att ta det lite pö om pö...   I år valde jag att inte täcka med halm runt plantorna direkt, både för att ha bättre koll på om det blir snigelangrepp och på ...

Av Tant Grön - 20 maj 2017 07:21

Härom dagen fick vi behov av att kunna ställa ut småplantor utan att de skulle bli dränkta vid ev regnande... Vi funderade lite hit och dit och kom fram till en lysande idé: en enkel drivbänk av halmbalar och gamla fönster!   Det blev jättebra oc...

Av Tant Grön - 8 maj 2017 04:40

Härom helgen blev det potatisläggning! Sju olika sorter ā ett kilo plus några potatisar av en åttonde sort - vi är mycket spända på vad som blir av detta... Sorterna är från tidig till vinterpotatis, fasta och mjöliga, röda, lila, blå och 'vanlig' fä...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se