Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 7 november 2009

Vad var det jag sa!!

Av Tant Grön - 7 november 2009 09:02

Ja, det här med jobbcoacher funkar ju inte så bra - vad var det jag sa? Som luttrad arbetssökande är jag inte ett dugg förvånad att det inte funkar. De facto är att om det inte finns tillräckligt med jobb hjälper inte alla jobbcoacher i världen - dom kostar bara en massa pengar. Jobb måste man skaffa själv och behöver man nån form av praktisk hjälp så funkar fortfarande handläggarna hos AF. Jag har träffat så många "coacher" genom åren, fast då hette det inte jobbcoacher... och det är endast när jag själv varit extremt aktiv som dom har kunnat göra nåt. Annars hänger allt på en själv, hela tiden, eftersom det är så systemet funkar.


Lägg pengarna på utbildningar istället, är min uppfattning.


Läs mer HÄR

 
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

7 november 2009 15:10

Så tycker man inom AF också: lägg pengar på utbildningar. Därför börjar en ny kurs varje månad, där jag studerar, för att läsa till undersköterska. Vet inte antalet, men i min klass --slutar 30/12 -- är vi 14. Det betyder att det bara på min skola kommer ut MINST 10 nya USKor varje månad. Alltså drygt 100 om året. Till ett yrke där kommuner och landsting sparar väldigt mycket just nu.

"Förr" kunde jag räkna med att få timanställning ganska enkelt. Kan jag inte längre eftersom det är dessa som rationaliseras bort.
I min kommun har nästan 300 årsarbeten tagits bort i år. Vilket innebär att de som blivit av med sitt jobb har förtur när det gäller omplaceringar och timskubb.

Till den arbetsmarknaden kommer det MINST 10 varje månad bara från min skola. PLUS de som läser omvårdnad på gymnasienivå.
Känns inte så jättekul att förutom de som blir arbetslösa ha dessa att slåss emot.

Så att utbildning är enbart bra är jag inte så säker på. Men det är ju ett sätt att hålla statistiken på öppet arbetslösa nere...

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ann

7 november 2009 16:22

Ja, nog är det skrämmande att man SJÄLV ska behöva vara aktiv...! Att man inte bara kan få ett jobb! Säkert sitter både arbetsförmedlare och coacher och håller på jobben - bara för att förstöra för en. De kunde ju dela ut jobben i stället. " Här får du ett jobb, och det här fina jobbet ska du där borta ha, för du har varit så snäll..."

 
Ingen bild

Tant Grön

8 november 2009 07:17

Ann, gör dig inte dum! Din kommentar säjer mer om din egen uppfattning än om min. Du förstår säkert vad jag menar, eller är du ett troll??

Gammelsmurfen: utbildning är ju bra på så vis, att man istället för att bli passiviserad i åtgärder (vilket är väldigt lätt att bli efter några gånger) får förkovra sig. Jobbcoacher är ingen lösning, enligt min uppfattning - pengarna kan användas bättre.

 
Gubbfan

Gubbfan

9 november 2009 09:42

Men jag tror att Tant Grön har missförstått det där med jobbcoach. Det är något som är till för att ge arbete (läs inkomster) åt diverse företeelser inom närigheten.
Inte har det med vanliga arbetslösa att göra.
Det var bara ett sätt att göda den glada privata psykoanalysindustrin med skattemedel.
Tror att Gammelsmurfen är inne på rätt spår. De skattepengarna skulle i stället slussas in i landstingens/kommunernas budgetar. För att anställa t ex uskor eller sjukvårdsbiträden eller fler lärare osv.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tant Grön

9 november 2009 10:16

Gubbfan, det är ju det jag säjer: slöseri med pengar som kan användas bättre :o) Och om det är ont om jobb kan man låta folk utbilda sig och stå rustade inför framtiden. Självklart är det bästa att lägga pengar i sånt, som skapar jobb i första hand... Oavsett är jobbcoacher slöseri med pengar, det tror jag vi är överens om.

 
Ingen bild

Shaggy

10 november 2009 12:03

AF har väl aldrig riktigt funkat som det är tänkt..

 
Ingen bild

Tant Grön

11 november 2009 14:44

Shaggy, jag kan nog tycka att det har funnits perioder när AF funkat bra och verkligen gjort rätt för namnet. Men inte nu längre... ÅF skulle passa bättre: Åtgärdsförmedlingen! Idag förmedlas mest åtgärder... Jobben fixar man själv och hela systemet med AF är ju en kontrollinstans, för att man ska få ut sin ersättning medan man söker jobb. De allra flesta jobb ordnas förmodligen via kontakter av olika slag. Platsbanken man kan skrota, den är totalt meningslös eftersom det endast är ett fåtal av alla lediga jobb som förmedlas den vägen.

 
Ingen bild

Shaggy

12 november 2009 09:11

Har haft turen att inte behövt nyttja AF´s tjänster så många gånger. Fast vid dom fåtal tillfällen jag varit där så har det resulterat i ingenting. Känns som att pengarna kan användas på bättre sätt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Fredag 9 feb 12:08

En intressant intervju för den som har tid och lust. Det kan vara vettigt att höra vad Putin har att säja och läs gärna även kommentarerna till videon. Får hoppas att den får ligga kvar annars finns den även på Rumble.   Tucker Carlson Interviews...

Av Tant Grön - Tisdag 6 feb 08:47

Vi har ju överlag blivit itutade att grönsaker, frukt och bär, rotsaker osv är bra för oss människor för att vi ska få i oss tillräckligt med näring, fibrer osv. Faktum är att väldigt många växter av allehanda slag är giftiga. Alla Solanumväxter är e...

Av Tant Grön - Tisdag 6 feb 06:11


Belgiens bönder trappar upp protesterna!      Dramatic Scenes At EU Parliament      ...

Av Tant Grön - Måndag 5 feb 20:04


Izabela om bondeprotesterna runt om i Europa (utom i Sverige!): No Farmers - No Food - No Future     Farmer's protest in Europe - CNN     ...

Av Tant Grön - Lördag 3 feb 05:50


I denna video pratar Izabela om krigen under jorden, i tunnlar som finns överallt på vår Jord och som många har pratat om under flera år nu. När det gäller tunnlar under haven som kanske känns helt omöjligt att tro på, får man tänka att för många tus...

Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards