Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 11 september 2009

Viktkamp!

Av Tant Grön - 11 september 2009 15:22

Expressen har nu bestämt att det ska genomföras en viktkamp mellan LCHF, GI och ISO (nåt jag aldrig hört talas om förut). Hos Kostdoktorn kan man läsa om det här och även läsa om det i Expressen via länk.


Man kan ju ha många åsikter om det här. Å ena sidan kan det ses som en kul grej att jämföra tre olika kostvarianter i viktminskningssyfte. Å andra sidan kan man se det som totalt värdelöst vetande eftersom resultatet egentligen inte kommer att säja ett dugg annat än hur många kilon dessa personer har blivit av med, just för stunden. För det första är det ett ojämt lag: en yngre kvinna och två medelålders män. Som alla gamla ViktVäktare vet, har män alltid lättare för att gå ner i vikt än vad kvinnor har: medan jag som kvinna var glad över ett halvt kilo i veckan, kunde männen tappa både två och tre kilo på samma tid. Har läst nånstans om att det beror på att kvinnor har fettreserver som inte män har, av den anledningen att kvinnor är skapta för att föda och livnära barn. Men det är en annan fundering, en annan gång...


Nån skrev ett inlägg hos Kostdoktorn om att ifall den här viktkampen ska ha nån form av relevans, borde det vara en kvinna och en man för varje kostvariant, vilka i sin tur jämförs med varann - alltså kvinnor med kvinnor, män med män. Dessutom tänker jag själv, att det borde vara en uppföljning om t ex ett halvår för att se hur det har gått för personerna att hålla vikten, nåt som brukar vara det svåraste om man inte hittar en diet, som man kan leva med hela tiden. Därutöver skulle jag vilja se en del hälsoaspekter som kontroll av kolestrol, blodtryck osv osv. Om den här kampen enbart ska handla om vikten är den tämligen ointressant och värdelös, om du frågar mig. Ännu ett jippo som gör att LCHF betraktas som en bantningsdiet!!


Men det är min personliga åsikt - jag säjer inte att det ÄR så!!


Däremot kan man läsa konkreta resultat i ett annat inlägg hos Kostdoktorn, angående diabetes. Rön som visar att det är hälsosamt att äta fet mat istället för kolhyratrikt och fettsnålt, om man har diabetes. DET är verkligen positivt! Tänk om min pappa hade fått veta det... kanske han inte ens hade behövt stupa i en hjärtinfarkt, om han ätit rätt fett. Rest in peace, lilla pappsen...


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Lördag 17 feb 09:55

Ja, så är det... och redan i höstas började 2018-års odlingssäsong med sådd av morots-, palsternacks- och rotpersiljefrön samt plantering av fyra sorters vitlök.     Nu i februari har sådderna fortsatt: brysselkål, basilika, rotselleri och stj...

Av Tant Grön - 11 juni 2017 07:26

Det är många plantor som ska ner, så det blev en planteringsrunda igår igen. Förra helgens planterade spetskål och grönkål blev attackerade av sniglar, men alla plantor har klarat sig - även de som blev ganska rejält avätna, så alla får stå kvar till...

Av Tant Grön - 4 juni 2017 10:53

Så har jag då planterat första omgången med kål, det är mycket plantor kvar så det gäller att ta det lite pö om pö...   I år valde jag att inte täcka med halm runt plantorna direkt, både för att ha bättre koll på om det blir snigelangrepp och på ...

Av Tant Grön - 20 maj 2017 07:21

Härom dagen fick vi behov av att kunna ställa ut småplantor utan att de skulle bli dränkta vid ev regnande... Vi funderade lite hit och dit och kom fram till en lysande idé: en enkel drivbänk av halmbalar och gamla fönster!   Det blev jättebra oc...

Av Tant Grön - 8 maj 2017 04:40

Härom helgen blev det potatisläggning! Sju olika sorter ā ett kilo plus några potatisar av en åttonde sort - vi är mycket spända på vad som blir av detta... Sorterna är från tidig till vinterpotatis, fasta och mjöliga, röda, lila, blå och 'vanlig' fä...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se