Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 9 september 2009

Nääääring åt håret!

Av Tant Grön - 9 september 2009 08:28

Ja, jag såg reklam om nån toning häromdan och reagerade över att inslaget påstod att näring i toningen ger bättre färg... ehum?? Som "gammal" frissa vet jag bättre och tänkte förklara hur det funkar med "näring till håret"!


För det första kan man inte tillföra näring utifrån när det gäller håret. Hårstrån är "dött" material, det är som naglar. Ett hår som är nött kan inte repareras med "närande" schampon, eller annat jox som man lägger utanpå hårstråna - det är bara fejk! Typ som att använda platic-padding för att laga en skada istället för att ta bort det skadade och sätta dit nytt material...


Ett hårstrå är täckt av fjäll som ligger som takpannor. När håret blir slitet släpper dessa fjäll och börjar att spreta - eftersom ljuset inte kan reflekteras mot en slät yta, verkar håret matt. När man använder "vårdande" schampon händer följande: ämnen i schampot typ silicon lägger sig under dessa spretande fjäll och gör då så, att hårstrået får en slät yta igen och blir blankt. Men håret är lika nött ändå! Enda sättet att få bort slitna delar av håret är att klippa!


Den som har friskt och fräscht hår ska heller inte använda dessa "vårdande" schampo eftersom dom ämnen som ska krypa in under spretande fjäll då hamnar oftast i hårbotten och man får "mjäll". Eller så lägger det sig på hårstråna och håret känns tungt och kladdigt.


Själv föredrar jag Lush schampokakor, men det vet ni!! Länge sen håret var så rent och fräscht som sen jag började använda dessa schampokakor.


När det gäller näring för håret kan man endast tillföra det inifrån! Via bra mat som ger oss dom vitaminer vi behöver - as simple as that. Så om du vill ha ett fräscht och friskt hår ska du äta LHCF!! Nä, nu var jag lite väl överdriven, men faktum är att många har märkt skillnad både på hår och naglar sen dom gick över till den här kosten. Annars kan man ta tillskott - det bästa jag har upplevt i den vägen är det gamla beprövade H-pantotén! Vet inte om det går att få tag i numera... jo, jag har sett det på nån hälsosajt förresten. Har själv rekommendrat många kunder att köpa H-pantotén och sett effekt av det med egna ögon.


Så... summan av kardemumman:  

Näring för håret kan inte tillföras utifrån - friskt hår ska man äta sig till! Yes box!!

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Lördag 17 feb 09:55

Ja, så är det... och redan i höstas började 2018-års odlingssäsong med sådd av morots-, palsternacks- och rotpersiljefrön samt plantering av fyra sorters vitlök.     Nu i februari har sådderna fortsatt: brysselkål, basilika, rotselleri och stj...

Av Tant Grön - 11 juni 2017 07:26

Det är många plantor som ska ner, så det blev en planteringsrunda igår igen. Förra helgens planterade spetskål och grönkål blev attackerade av sniglar, men alla plantor har klarat sig - även de som blev ganska rejält avätna, så alla får stå kvar till...

Av Tant Grön - 4 juni 2017 10:53

Så har jag då planterat första omgången med kål, det är mycket plantor kvar så det gäller att ta det lite pö om pö...   I år valde jag att inte täcka med halm runt plantorna direkt, både för att ha bättre koll på om det blir snigelangrepp och på ...

Av Tant Grön - 20 maj 2017 07:21

Härom dagen fick vi behov av att kunna ställa ut småplantor utan att de skulle bli dränkta vid ev regnande... Vi funderade lite hit och dit och kom fram till en lysande idé: en enkel drivbänk av halmbalar och gamla fönster!   Det blev jättebra oc...

Av Tant Grön - 8 maj 2017 04:40

Härom helgen blev det potatisläggning! Sju olika sorter ā ett kilo plus några potatisar av en åttonde sort - vi är mycket spända på vad som blir av detta... Sorterna är från tidig till vinterpotatis, fasta och mjöliga, röda, lila, blå och 'vanlig' fä...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se