Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 5 september 2009

Fettkrig!!

Av Tant Grön - 5 september 2009 18:35

Ja, nu fasen är det fettkrig på hög nivå i media!! LCHF får kritik så det stänker om det och Annika Dahlkvist står som slagpåse såklart. Meeeen, vi är många som vet att hon har rätt! Och det är väl så att det stora etablissemanget också har upptäckt att det här med LCHF-kost håller på att manövrera ut både diabetesmediciner och flunsavaccin plus en hel del sjukdomar.


Dr D har knackat hål på bubblan där pengar styr och det blir naturligtvis ett sjuhelsikes liv!! Tyvärr blir hon beskylld för både det ena och andra och självklart ska var och en ha sin egen åsikt. Men att påstå att hon tjänar pengar på det här och att det enbart är därför hon försöker att få folk friskare, ja det är liksom övertramp i den högre graden. Det skulle ju vara bra om media vore lite mer påläst innan man brakar åstad med såna påståenden.


Meeen, vi får se vem som skrattar bäst i den här frågan... Nu är det hårda bandage med eldgivning från alla möjliga håll, men som sagt... många känner sig hotade av att det kanske kanske blir så, att fler och fler upptäcker hur LCHF-kost håller dem friska och gör så att folk går ner i vikt!!  Tänk om det verkligen är så, på riktigt!! Att LCHF-kosten gör folk friska - hur påverkar det hela medicinindustrin och sjukvården? Fundera på det... 


Klart att grisen skriker när den ska slaktas!!


 
 
nelliesmamma

nelliesmamma

5 september 2009 19:24

No 1: Dr Dahlkvist snubblade väl bara över det här av en HÄNDELSE när hennes syster gjorde ett projektarbete i skolan??? Precis som Skaldeman gjorde när han tänkte: De här kostråden funkar inte, jag orkar inte mer, jag äter hellre ihjäl mej och började äta bacon och ägg till fan hämta honom och alla överviktskilon!! Litsfält hade väl samma upplevelse minns jag....Hahaha Det är ju FLER som mer eller mindre snubblat över den här "iden" och GRATTIS till dem och GRATTIS till OSS för att de här människorna delat med sig att sina upptäckter!!!

http://nelliesmamma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tant Grön

5 september 2009 19:29

Ja exakt, nelliesmamma! Det håller jag med om till 100% - TACK till dom!

 
Ingen bild

PerH

6 september 2009 09:49

Jag snubblade själv över detta med LCHF via Glykemiskt index, jag trodde att en viktnedgång skulle lindra mina inflammationer, jag gick ner i vikt med GI men inflammationerna gav inte med sig, hittade Litsfeldts böcker, körde igång med Lars-Eriks rekommendationer, då hände det saker inte med vikten utan det var inflammationerna som tonade bort, apotekets årligt förtjänta högkostnadsskydd upphörde gälla. I den Vevan läste jag också Skaldeman och Lars Wilsson, sedan snubblade jag in på Dahlqvists bloggverksamhet, jag köpte aldrig hennes böcker för egen del endast några som gåvor till andra.

Att förvänta att media blir pålästa tror jag inte inträffar, att enskild journalist som är fast anställd på tidning kan bli påläst -Ja Definitivt. Den enskilde journalisten kommer dock aldrig tillåtas föra en konsekvent kostlinje som bryter mot rådande "vetenskapligt" konsensus-beslutade kostrekomendationer. Uppdragen den enskilde får går ut på att prata med institutionernas professorer, docenter, dietister..whatever, alla inneslutna i bubblan som utgår från Socialstyrelsen och livsmedelsverket.
Först när dessa institutioner ger 100% klartecken till kosten som vi blivit friskare av kommer förändringen från ovan.

Nu kommer den underifrån
Det Dr. Dahlqvist gör genom sina föredrag över landet är det enda rätta och är klassiskt grundläggande folkbildningsarbete utanför institution, det ger resultat på sikt.








 
Ingen bild

Tant Grön

6 september 2009 10:25

PerH: det är förmodligen helt sant det du säjer!! Jag kan enbart hålla med...

Jag har länge sagt att inom ca fem år kommer den här kostvarianten att vara etablerad i samhället. Vi är så många som är levande bevis för att den funkar! Sen blir det naturligtvis intressant att se utvecklingen av diabetes, hjärt/kärlsjukdomar osv.

Tack för din kommentar! :o)

 
Ingen bild

Thomas H

6 september 2009 11:44

Till Nelliesmamma.

Inte var det systern - det var en av döttrarna om vi skall vara korrekta.
Hon läste/er till läkare i Umeå och vid deras labtester så hamnade hon i en grupp som åt just enligt LCHF.

Synd att sjukhusvärlden inte labbtestar än mer och då exvis med blivande läkare som har exvis sockersjuka.

 
Fikan

Fikan

13 september 2009 15:21

Fruktansvärt bra och tänkvärt inlägg. Vi får se hur det hela utvecklas, ur både 0hälsomässiga och samhällsekonomiska aspekter. Tänkte gå och se ett av doktorns föredrag när hon kommer till stan i November, hennes filosofi håller min diabetessjuke fars värden LÅNGT mycket finare än de varit tidigare.
Kanonbra blogg!
Hälsning från Uppsala!

http://feline.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tant Grön

13 september 2009 18:35

Tack så mycket, Fikan! Jättekul att du gillar min blogg - fast det är ju mycket surr mellan varven :o) Dock en bra ventil när man som jag gillar att fundera över ditt å datt men inte alltid har nån att ventilera saker å ting med!
Har själv inte varit på nåt föredrag med Annika D - jag är så övertygad LCHFare ändå, men det vore naturligtvis kul att lyssna på ett föredrag med henne. Det kanske blir nån gång!

Tack för din kommentar och välkommen åter!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Fredag 9 feb 12:08

En intressant intervju för den som har tid och lust. Det kan vara vettigt att höra vad Putin har att säja och läs gärna även kommentarerna till videon. Får hoppas att den får ligga kvar annars finns den även på Rumble.   Tucker Carlson Interviews...

Av Tant Grön - Tisdag 6 feb 08:47

Vi har ju överlag blivit itutade att grönsaker, frukt och bär, rotsaker osv är bra för oss människor för att vi ska få i oss tillräckligt med näring, fibrer osv. Faktum är att väldigt många växter av allehanda slag är giftiga. Alla Solanumväxter är e...

Av Tant Grön - Tisdag 6 feb 06:11


Belgiens bönder trappar upp protesterna!      Dramatic Scenes At EU Parliament      ...

Av Tant Grön - Måndag 5 feb 20:04


Izabela om bondeprotesterna runt om i Europa (utom i Sverige!): No Farmers - No Food - No Future     Farmer's protest in Europe - CNN     ...

Av Tant Grön - Lördag 3 feb 05:50


I denna video pratar Izabela om krigen under jorden, i tunnlar som finns överallt på vår Jord och som många har pratat om under flera år nu. När det gäller tunnlar under haven som kanske känns helt omöjligt att tro på, får man tänka att för många tus...

Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards