Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 13 juli 2009

Smal av fet mat!

Av Tant Grön - 13 juli 2009 09:46

Ja, det är ju mycket prat nu om att man ska går ner i vikt genom att äta mycket fett - LCHF har blivit modernt! Tyvärr blir det alltid fel när man fixerar sig vid en enda sak och när det gäller LCHF anser jag att det är helt fel att fokusera på viktnedgång, eftersom LCHF ger så många andra effekter som är betydligt bättre än, eller åtminstone minst lika bra som, viktnedgång. Dessutom går inte alla ner "två kilo i veckan" genom att äta lite kolhydrater och mycket fett, men kan ändå må väldigt bra av det. 


Det vore bra om man fokuserade mer på hälsoaspekten, tycker jag. Viktnedgången kan man se som en bonus! 


Men, det är ju onekligen så att många, många har gått ner väldigt mycket genom att äta mycket fett och lite kolhydrater. Det finns även en studie i ämnet, av Iris Shai, epidemiologisk nutritionist vid Ben-Gurionuniversitetet i Israel. Studien finns publicerad sen ett år tillbaka, i den vetenskapliga tidskriften New England Journal of Medicine. Jag hittade denna artikel i DN.


Man kan väl säja att LCHF rockar fett va??


 
ANNONS
 
jojo

jojo

13 juli 2009 10:03

Ett tips (som jag tyvärr inte efterföljer) är att man ska strunta i lightprodukter. Riktigt smör, grädde osv. Dessutom ska man gå minst 10.000 steg per dag om man har möjligheten. Kram!

http://vonapa.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tant Grön

13 juli 2009 10:07

Usch ja, det är länge sen jag slutade med lightprodukter!! Men det är liksom inte det jag pratar om här...

Bra mat ger god hälsa och man blir inte fet av fet mat!!

 
Mikkan

Mikkan

13 juli 2009 11:11

jag håller med dig, över lag så är det dumt när något marknadsförs som en magisk lösning, för då är det som bäddat för besvikelse och att man ger upp. Det är inte helt lätt att gå ned i vikt oavsett hur man gör det, kosthållningar och dieter funkar ju oftast sämre om man inte håller sig helt till dem, och lite till mans så är vi människor inte helt konsekventa och hårda vad gäller kosten.

http://www.njutmaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Tant Grön

13 juli 2009 11:16

Så sant, Mikkan... Det finns inga magiska lösningar för att bli av med sina överflödskilon - kanske att bli av med dom kan vara relativt lätt (allt är ju relativt!), men man vill ju ha en hållbar lösning för att hålla sin vikt också.

Nu känns det som att media håller på att "förstöra" även LCHF genom att lansera den som en bantningsmetod.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - 17 februari 2018 09:55

Ja, så är det... och redan i höstas började 2018-års odlingssäsong med sådd av morots-, palsternacks- och rotpersiljefrön samt plantering av fyra sorters vitlök.     Nu i februari har sådderna fortsatt: brysselkål, basilika, rotselleri och stj...

Av Tant Grön - 11 juni 2017 07:26

Det är många plantor som ska ner, så det blev en planteringsrunda igår igen. Förra helgens planterade spetskål och grönkål blev attackerade av sniglar, men alla plantor har klarat sig - även de som blev ganska rejält avätna, så alla får stå kvar till...

Av Tant Grön - 4 juni 2017 10:53

Så har jag då planterat första omgången med kål, det är mycket plantor kvar så det gäller att ta det lite pö om pö...   I år valde jag att inte täcka med halm runt plantorna direkt, både för att ha bättre koll på om det blir snigelangrepp och på ...

Av Tant Grön - 20 maj 2017 07:21

Härom dagen fick vi behov av att kunna ställa ut småplantor utan att de skulle bli dränkta vid ev regnande... Vi funderade lite hit och dit och kom fram till en lysande idé: en enkel drivbänk av halmbalar och gamla fönster!   Det blev jättebra oc...

Av Tant Grön - 8 maj 2017 04:40

Härom helgen blev det potatisläggning! Sju olika sorter ā ett kilo plus några potatisar av en åttonde sort - vi är mycket spända på vad som blir av detta... Sorterna är från tidig till vinterpotatis, fasta och mjöliga, röda, lila, blå och 'vanlig' fä...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se