Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 12 juli 2009

Spikmattebluff??

Av Tant Grön - 12 juli 2009 07:32

Läste i DN idag att en professor anser att spikmattor är bluff... eller trams som  han säjer, Martin Ingvar, professor vid institutionen för klinisk neurovetenskap vid Karolinska institutet.


Han påstår att det inte finns nån bevisad effekt av spikmattor dsv att folk blir friska av att ligga på dom. Det kan självklart ligga en hel del i det påståendet! Ni har väl hört talas om att allt går att sälja med mördande reklam "kom å köp konserverat gröt"!! Joda...


Själv har jag inte köpt mig nån spikmatta än, dom är för dyra för min portmonä! Därför kan jag inte uttala mig i ämnet, vad gäller min egen upplevelse, men det skulle inte förvåna mig ett dugg om man kommer fram till att spikmattor verkligen ÄR bluff - vi blir ju lurade hela tiden! 


Artikeln finns att läsa HÄR

 
ANNONS
 
Inger

Inger

12 juli 2009 15:40

Jag har i min ägo en spikmatta, och visst har den effekt på mig och flera i min närhet likaså. Sen huruvida den är läkande eller inte för vår kropp ska jag låta vara osagt, men helt klart gör den nytta.....

http://beardrex.bloggagratis.se

 
Ewa

Ewa

12 juli 2009 16:34

Det är ju så att det som inte kan mätas eller bevisas på ett konkret sätt anses som bluff och påhitt. Jag har svårt att tro att de som upplever sig som hjälpta av spikmattorna inbillar sig. Allt är relativt och alla människor är olika. Så fort något blir populärt hos fler än 5 personer, så måste det genast undersökas för att bevisa att människan är lättlurad. Det är sorgligt. Jag har ingen spikmatta. För dyrt och för VASST (jag har känt på piggarna...).

http://fundringar

 
Ingen bild

Tant Grön

12 juli 2009 18:23

Det är väl så, att rent vetenskapligt så ska det ju påvisas att det verkligen får människor friska, genom att man gör vetenskapliga undersökningar. Hur sanningsenliga såna är, kan ju diskuteras förstås, men det är ändå intressant att fundera på saken tycker jag. Han som uppfunnit spikmattan har tydligen blivit enormt förmögen, enligt en tidningsartikel nånstans (minns inte var) för ett tag sen... Klart att det handlar om pengar som allt annat.

Att man sen upplever välmående av att ligga på en spikmatta kan ju ingen ta ifrån en, oavsett det är vetenskapligt 'bevisat' eller inte. Men allt tål att tittas på från olika håll - kritiskt tänkande kallas sånt för, tror jag...

 
Krister

Krister

12 juli 2009 21:01

Att folk UPPLEVER sig hjälpta av en viss sak är ju inte bevis för att det är så. Finns massor av försök där versam medicin bytits ut mot sockerpiller. De som ätit sockerpiller anser sig mycket bättre än innan.
Placeboeffekt alltså.

Om samma sak gäller för dessa mattor låter jag vara osagt, men som sagt en upplevelse är inget bevis.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Gubbfan

Gubbfan

13 juli 2009 08:57

Tror inte att jag skulle skaffa någon även om det funnits penningar. Men det är ju klart att man kanske mår bättre av att ligga på en spikmatta. Om jag får jämföra med något liknade: Jag mår jättebra varje gång jag har lämnat blod. Tror att jag får en endorfinkick.
Lite-lite-lite narkoman tydligen. :-(
Men det känns lite grand som förtjusningen för äppelcidervinäger för några år sedan.
Tydligen inte lika bra längre för de som vill tömma våra plånböcker.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

 
Mikkan

Mikkan

13 juli 2009 11:34

Jag har också känt mig lite skeptisk. Säkert känns det bra, och det är väl toppen, men när något blir en sån stor grej, en ny mirakelpryl, så undrar jag alltid hur det ligger till egenligen...

http://www.njutmaten.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - 17 februari 2018 09:55

Ja, så är det... och redan i höstas började 2018-års odlingssäsong med sådd av morots-, palsternacks- och rotpersiljefrön samt plantering av fyra sorters vitlök.     Nu i februari har sådderna fortsatt: brysselkål, basilika, rotselleri och stj...

Av Tant Grön - 11 juni 2017 07:26

Det är många plantor som ska ner, så det blev en planteringsrunda igår igen. Förra helgens planterade spetskål och grönkål blev attackerade av sniglar, men alla plantor har klarat sig - även de som blev ganska rejält avätna, så alla får stå kvar till...

Av Tant Grön - 4 juni 2017 10:53

Så har jag då planterat första omgången med kål, det är mycket plantor kvar så det gäller att ta det lite pö om pö...   I år valde jag att inte täcka med halm runt plantorna direkt, både för att ha bättre koll på om det blir snigelangrepp och på ...

Av Tant Grön - 20 maj 2017 07:21

Härom dagen fick vi behov av att kunna ställa ut småplantor utan att de skulle bli dränkta vid ev regnande... Vi funderade lite hit och dit och kom fram till en lysande idé: en enkel drivbänk av halmbalar och gamla fönster!   Det blev jättebra oc...

Av Tant Grön - 8 maj 2017 04:40

Härom helgen blev det potatisläggning! Sju olika sorter ā ett kilo plus några potatisar av en åttonde sort - vi är mycket spända på vad som blir av detta... Sorterna är från tidig till vinterpotatis, fasta och mjöliga, röda, lila, blå och 'vanlig' fä...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se