Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Alla inlägg under maj 2009

Av Tant Grön - 4 maj 2009 14:14

Ja, det har nyligen diskuterats detta om nyttan av eller det ohälsosamma i att äta frukt och jag kan naturligtvis inte låta bli att ta en egen funderare på saken!


I och med att jag la om till LCHF blev mitt frukintag helt noll i princip. Nån enstaka frukt har väl hamnat i gapet, men jag är inte så himla förtjust i frukt, så jag skippar den gärna. Anledningen till varför jag inte gillar frukt är nog mest för att jag vet hur hårt frukt besprutas i odlingarna, hur långt den mesta frukten transporteras och dessutom har min mage en tendens att bli väldigt upprörd om jag äter mycket frukt. Mitt sötbehov är dessutom sgs helt väck numera, därför har jag heller aldrig nåt sug efter frukt på så vis. 


När jag då läser om denna fruktdiskussion som pågår, får jag  bekräftelse på att det inte spelar nån roll rent näringsmässigt, eftersom jag äter så mycket bra grönsaker t ex olika typer av kål. Dessutom försöker jag köpa svenska grönsaker och helst KRAV- eller ekologiskt odlade (vilket i princip är detsamma bara att allt ekologiskt inte är KRAV-märkt), främst för att gynna naturvänlig odling och så korta transporter som möjligt, vilka också är förhållandevis naturvänliga. När jag har möjlighet handlar jag även Rättvisemärkt, men det är av andra skäl än hälsan - min egen hälsa alltså. Förhoppningsvis kan andras hälsa påverkas av att folk köper Rättvisemärkt...


Frukt skippar jag även i fortsättningen oavsett hur diskussioneras vågor går genom landet!!ANNONS
Av Tant Grön - 4 maj 2009 10:57

Ja, såna finns det gott om och personligen har jag en tendens att tröttna på ämnet oavsett vilket, när det upprepas allt för många gånger. När det gäller matprogram har jag dock inte så lätt för att tröttna på ämnet även om jag tröttnar på vissa program eller programledare (kockar).


Jag gillar inte Nigella - hon är allt för slafsig och det känns nästan porrigt ibland: hon är för mycket på nåt vis!


Däremot gillar jag Per Morberg - han är helt suverän på att laga mat med enkla medel!! Han är också lite slafsig men av nån anledning störs jag inte av det. 


Jag är inte så himla förtjust i Niklas men kan inte säja varför. Han krånglar till det för mycket tror jag... alltså det är anledningen till varför jag inte gillar hans program, men jag är inte helt säker. Kanske kommer på varför endera dan...


Jamie Oliver är jag däremot otroligt förtjust i, men har inte varit det hela tiden. Från början när hans program visades tyckte jag att han var slafsig och nonchig på nåt vis. På senare tid har jag helt ändrat uppfattning och tycker att han är så otroligt duktig, att hans mat oftast är nyttig och enkel... Så han är en riktig favorit! 


Vilka fler finns det? Ja, det är ju kockar lite här och var... Jag kan även gilla att kika på Floyd! Däremot tittar jag ALDRIG på Gordon Ramsey - fy vilken vidrig människa och jag gillar inte syftet heller, eftersom jag anser att den typen av program alltid är vridna!


Leila är väl rätt okej, men jag kan tycka att hon spelar för mycket på sin kvinnlighet - åtminstone förut när hon bakade och gjorde annat smaskigt: mycket flörtande med kameran där! Det hör inte hemma i ett matlagningsprogram tycker jag faktiskt, så det stör en del... Lite mindre sånt är det i hennes nuvarande program, fast det hör inte till mina favoriter ändå - programmet alltså. 


Så... summa sumarum: min favvokock är Jamie Oliver, därefter Per Morberg! Utan tvekan! 
ANNONS
Av Tant Grön - 3 maj 2009 09:51

Livet trallar på för lilla sambon! Han verkar trivas som fisken i vattnet, som fågeln i skyn, som myran i stacken... what ever! Han mår gott, helt enkelt!!


Fodret som han får heter Orijen och verkar vara väldigt bra. Han äter lagom mycket av det, det är drygt alltså och blir antagligen inte dyrare än annat billigare foder (Orijen kostar en del alltså). Hans päls är jättefin och där han var lite kal när han flyttade in, har pälsen nästan helt och hållet växt ut nu. Han har lagt på sig lite men inte så att han blivit tjock eller så... Det verkar inte finnas nån risk för att han överäter - allt är frid och fröjd på den punkten. 


Allt är frid och fröjd på andra punkter också! Han har blivit en riktig myskatt - från början var han så extremt gosig att det blev jobbigt ibland, men det är som att det behovet har gett med sig lite. Jag kan vara ganska bestämd med honom också utan att han blir putt och det uppskattar jag verkligen: en del katter blir ju så sura om man är sträng med dom... men inte denne vackre unge man!! Oh no!


Han är faktiskt helt perfekt för en grön tant som jag!!


Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se