Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Guuuu, vilken härlig dag!

Av Tant Grön - 17 maj 2009 14:43

Ja, denna dag har varit härlig! Jag hängde med en väninna och klippte gräs vid klubbstugan till en förening hon är med i. Underbart väder! Härligt ställe med fin klubbstuga och kanonläge! Vi har haft en jättehärlig dag i strålande sol, fikat och löst lite världsproblem... Funderat på både det ena och andra. 


Tänk om regeringen kunde återinföra ALU-jobben, så att folk som inte får anställningar kan jobba inom olika föreningar (om dom vill alltså!). Det var ju så tidigare, på 90-talet och även om många klagade på ALU tycker jag att det var bra: endast föreningar kunde få ALU-jobbare, plus att 6 mån jobb gav ny A-kasseperiod. Jag hade själv ALU under ett vinteruppehåll från säsongsjobbet på kyrkan, det var hos släktforskarföreningen här på orten och jag tyckte det var kanonbra! Bättre än att bara gå hemma och stämpla i väntan på nästa säsong.


Idag skulle jag mer än gärna ha sysselsättning hos nån förening, istället för att bara gå hemma och söka jobb, bli less och trött och mentalt slutkörd! Söka jobb kan man ju göra fast man har en sån sysselsättning... precis som när man har praktik: jobbsök går ju alltid först ändå. Jämfört med tanken att till 65% ersättning utföra jobb som egentligen skulle varit avlönat, känns det som en betydligt mer fullvärdig syssla att bistå ideella föreningar,  vilka ändå aldrig anställer nån. Risken för att känna sig utnyttjad hos en förening är inte så stor, tycker jag... fast det finns naturligtvis dom som inte håller med mig. Och den som hellre jobbar inom t ex kyrkans frivilligverksamhet ska naturligtvis få göra det... 


Dock tycker jag, önskar jag, att regeringen skulle återinföra ALU eller vad man nu vill kalla det, som endast föreningar kan göra sig tillgodo. För att ge ett exempel kan jag tala om att klubbstugan hos brukshundklubben här på orten byggdes upp tack vare ALU. Hur den stugan skulle ha kommit till utan ALU... ja, det känns som en omöjlighet! 


Jag tror dessutom att man kan vara mer intressant på arbetsmarknaden om man håller sig sysselsatt jämfört om man bara "går hemma".  
ANNONS
 
Ulla

Ulla

17 maj 2009 21:29

Hej, har skickat ett email till dig, hoppas att du fått det. Om inte, skriv till min email, den fins i min pres. så kan jag skriva tillbaka.
Ha en fin morgondag.
Kram Ulla
Kram

http://ladyinblue.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Söndag 30 juni 10:32

Vi bor rätt nära havet dvs Hanöbukten och åker dit ut lite då och då under säsongen när hundar får vistas på stranden. Under tiden 15 maj till 15 september är det inte tillåtet att vistas med hund därute, så då får vi hitta på annat att roa oss med.....

Av Tant Grön - Måndag 17 juni 08:29

Tiden går fort när man har roligt, brukar man ju säja och tiden sen jag hämtade Åskar har verkligen gått fort. Nu är han 17 månader och vi har roligt varje dag. Från början sov han ju mycket, som valpar brukar göra och det är väldigt lugnande att se ...

Av Tant Grön - Lördag 8 juni 12:18

Under senare år har jag skaffat mig ganska många sorters pelargoner och har även blivit intresserad av att ta frön av dem, både spontanpollinerade och egenhändigt pollinerade. På så vis har jag dragit upp några egna plantor som jag tycker är värda at...

Av Tant Grön - Lördag 8 juni 08:22

Jag bor nära tre av mina barnbarn och ett av dem, Molly, är särskilt förtjust i Åskar och det är dessutom ömsesidigt. När hon är hos mig och vi ska ut med Åskar, så vill hon alltid gå med honom - eller rättare sagt springa med honom och då blir han s...

Av Tant Grön - Fredag 7 juni 09:14

Jag tänkter inte enbart berätta om min Tibbe Åskar, utan även om en resa som jag började för drygt ett halvår sen. 2008 gick jag över till att äta enligt LCHF och har hållit mig till det sen dess. Periodvis har jag varit väldigt strikt med kolhydrate...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se