Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 23 april 2009

Domaren var jävig!

Av Tant Grön - 23 april 2009 09:46

Krav har nu ställts på att rättegången mot TPB tas om pga att domaren anses vara jävig! Han har kopplingar till flera upphovsrättsföreningar bl a. Lite av en fars, om du frågar mig... 


Dessutom har några ungdomar i Härnösand anmält Google för brott mot upphovsrättslagen! Många kanske inser det absurda i domen mot TPB iom detta...?? 


För den som inte har förstått så handlar det INTE om fildelning det här - det handlar om säkerheten (för den enskilde individen) på Internet. Om nöjesbranchen kan få TPB fälld, då kan vem som helst få vilken sökmotor som helst fälld för brott mot upphovsrätten. Via Google kan man hitta hur mycket upphovsrättsskyddat material som helst - allt från musik till diverse dokument. Jag har själv min släktforskarsida full av material som jag har skapat och även det är upphovsrättsskyddat samt går att hitta via Google eller annan sökmotor! Ska jag då begära skadestånd av alla som på nåt vis får sig detta material till godo??? Bara ett litet exempel... Det handlar alltså inte enbart om att nöjesbranchen ska få betalt för sina verk!!


Jag kan jämföra med min släktforskning igen: tänk dig att jag börjar kräva betalt för att folk ska kika på mina ansedlar på  min sida. Tror du att jag kommer att tjäna jättemycket pengar då? Själv tror jag det inte... Förmodligen kommer ingen att kika på mina ansedlar.


Tänkt dig istället att nån tar kontakt med mig och vill att jag ska uföra släktforskning åt personen ifråga. Kan jag då begära att få betalt för att göra det? Ja, självklart! Tjänsten är ju efterfrågad och DÅ kan jag ta betalt...


I mina ögon har nöjesbranchen storhetsvansinne eftersom man tror att man via lagar och skrämseltaktik kan få betalt för ALLT som produceras utan att det finns nån efterfrågan!! Smarta artister tjänar pengar på annat vis... Jag tror att nöjesbranchen att slagit spiken i kistan genom att se till att IPRED-lagen trädde i kraft! Att dessutom TPB blev fälld gjorde inte saken bättre... Man blandar ärter och fårskinn!!


Kommer Google att fällas???


 
ANNONS
 
Krister

Krister

24 april 2009 07:34

Huruvida domaren ÄR jävig eller ej är så vitt jag vet ännu ej beslutat/avgjort.

OM domen mot TPB håller hela vägen torde den bli vägledande och DÅ kan jag tänka mig att det startas processer även mot andra källor som har samma material/möjlöigheter. Många gånger vill ju åklagare ha ett fällt exempel för att kunna gå vidare. Dessutom vet jag inte om det är lagligt möjligt för en svensk åklagare att åtala en site i annat land. Misstänker att han får begära av landet i fråga att sköta det hela. Men den biten kan jag inte.

Misstänker att YouTube kan bli nästa "tveksamma sida" som ju bevisligen har många komersiella saker bland sina filmer...

Jag kan bara hänvisa till min lokaltidnings ledarsida som gjorde en koppling mellan fildelning och det beslut som fattades i EU här om dagen.

Skall man nu vara petnoga så är det inte samma sak att gå in på din sida och titta på ditt material, som att lägga upp en komersiell film på ett sådant sätt att det kan laddas ner av miljoner andra. Bilder som läggs upp på nätet får enligt lag inte användas hur som helst var som helst. Tex genom att ange källa. Men i och med Internet har även denna bit blivit svårare att hålla.
Vet inte om du heller skulle uppskatta om jag snor ett av dina inlägg --rakt av -- och lägger in det på min blogg påstående att det är mitt. Har sett detta inträffa EN gång här på bloggagratis och den bestulne var INTE glad.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tant Grön

24 april 2009 08:53

När det gäller mitt material (släktforskning) handlar det inte om att enbart titta - folk kan sno uppgifter om dom vill, uppgifter som jag lagt ner många timmar på att hitta. Men jag vet ju att det är så... Kanske att det inte riktigt går att jämföra med fildelning, det håller jag med om: det var mer som en liten tankevurpa. Vad jag menar är att det finns mängder av annat material än musik, film och ljudböcker ute på nätet, som är upphovsrättskyddat och ska man hårddra effekten av IPRED kan folk börja stämma varann till höger och vänster.

Det är ju så att ALLT som man har skrivit själv är upphovsskyddat! Alla bilder, all text... allt, allt, allt. Per automatik blir allt eget material som man lägger offentligt upphovsrättsskyddat. Jag har själv varit med om att nån stulit text, men från en annan sajt än den här.

Jag kan säja att jag inte förespråkar fildelning när det gäller musik, film, böcker! Däremot tycker jag att det är åt h-e att nöjesbranchen har getts möjligheter att stämma folk inför domstol via IP-adresser, nåt som ENDAST polisen haft möjlighet till förut. Att fildelare ska jämföras med grova kriminella är ju faktiskt helt sjuk!! En pedofil kan komma undan med mindre eftersom i såna fall är det enbart polis som kan ta reda på vem som äger en specifik IP-adress.

Nöjesbranchen har fått storhetsvansinne! Vilka följer efter för att kunna stämma skiten ur folk?? Därför är det viktigt att rättssäkerhet gäller även på Internet. Hur regeringen kunde godkänna IPRED är och förblir för mig en stor gåta! Många menar att det är påtryckningar från USA stora skiv- och filmbolag och förmodligen är det så. Money rules!!

Själv hoppas jag att TPB-rättegången ogiltigförklaras, den var uppenbart korrupt och fullständigt åt h-e.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Söndag 30 juni 10:32

Vi bor rätt nära havet dvs Hanöbukten och åker dit ut lite då och då under säsongen när hundar får vistas på stranden. Under tiden 15 maj till 15 september är det inte tillåtet att vistas med hund därute, så då får vi hitta på annat att roa oss med.....

Av Tant Grön - Måndag 17 juni 08:29

Tiden går fort när man har roligt, brukar man ju säja och tiden sen jag hämtade Åskar har verkligen gått fort. Nu är han 17 månader och vi har roligt varje dag. Från början sov han ju mycket, som valpar brukar göra och det är väldigt lugnande att se ...

Av Tant Grön - Lördag 8 juni 12:18

Under senare år har jag skaffat mig ganska många sorters pelargoner och har även blivit intresserad av att ta frön av dem, både spontanpollinerade och egenhändigt pollinerade. På så vis har jag dragit upp några egna plantor som jag tycker är värda at...

Av Tant Grön - Lördag 8 juni 08:22

Jag bor nära tre av mina barnbarn och ett av dem, Molly, är särskilt förtjust i Åskar och det är dessutom ömsesidigt. När hon är hos mig och vi ska ut med Åskar, så vill hon alltid gå med honom - eller rättare sagt springa med honom och då blir han s...

Av Tant Grön - Fredag 7 juni 09:14

Jag tänkter inte enbart berätta om min Tibbe Åskar, utan även om en resa som jag började för drygt ett halvår sen. 2008 gick jag över till att äta enligt LCHF och har hållit mig till det sen dess. Periodvis har jag varit väldigt strikt med kolhydrate...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön och Åskar - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön och Åskar - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se