Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 16 april 2009

Sätt dom arbetslösa i frivilligarbete!!

Av Tant Grön - 16 april 2009 13:39

Joda, det tycker i alla fall en del, bl a ledaren för Dagen! Arbetslösheten får inte "bita sig fast" säjer Anders Borg... Nä nä, istället ska folk tvingas till FRIVILLILGARBETE vare sig dom vill eller inte och då naturligtvis till lägsta arbetslöshetsersättningen dvs 65%. Frivilligarbete grundar sig väl ändå på frivillighet eller hur? Om det ska vara ett förvärvsarbete ska folk självklart ha full lön och jobbet ska även generera nya a-kasseperioder. 


Men klart att kyrkan blir lycklig om regeringen tvingar in en massa folk i deras frivilligverksamhet! Det är ju inte så lätt att få in frivilliga... om man så säjer. Själv vill jag inte lägga nån tid i kyrkans frivilligverksamhet, jag har inget intresse för att ställa upp där. Det finns annat jag hellre skulle göra och som skulle ge mig betydligt mer av värde och engagemang som arbetslös. Föreningsliv skulle vara betydligt bättre alternativ. Att tvingas in i kyrkans frivilligverksamhet skulle för mig vara enbart kränkande - då mår jag bättre "sysslolös" och sökandes jobb!!


Citat ur ledaren: "Sätt de arbetslösa i ideellt arbete! Ska den parollen kunna förverkligas krävs ett principbeslut om att frivilliginsatser några dagar i veckan ses som att den arbetslöse ändå står till arbetsmarknadens förfogande. "


'Sätt de arbetslösa...' vilket jäkla uttryck!! Som att alla arbetslösa är nån homogen grupp som ska sättas nånstans... sättas på plats, förmodligen!! Fy fan, säjer jag!! Totalt rättslös är man som arbetslös, åtminstone om man är långtidsarbetslös. Några riktiga åtgärder anpassade till individen är det aldrig tal om. Nä för fasen, bunta ihop alla arbetslösa och tvinga in dom i kyrkans frivillighet!! Halleluja!!


Inte undra på att man är ateist!


För övrigt: satsa på utbildning istället! DET är nåt som kan ge nåt vettigt när jobben återvänder... Fast det kostar ju mer naturligtvis än att sätta folk i "frivilligarbete"!


Avslutar med en bra kommentar till ledaren i Dagen!



 
 
FLANÖREN...

FLANÖREN...

16 april 2009 22:55

Bra rutet.
Håller fullständigt med dig.
Nu ska väl frivilligarbetet fylla samma funktion som sänkt A-kassa;
Pressa ner lönerna.
Det är mycket meningslösheter som folk tvingas till i stället för handfasta utbildningar.
Det är väl inte så svårt att räkna ut att när det vänder så är det dom som fått sluta som ska in igen, men kraven kommer att vara en konjunkturcykel högre.

http://www.nabbsjuan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tant Grön

17 april 2009 09:25

Ja, det blir ju inte folk som hamnat i samhällsnyttig tjänst som får jobb i första hand, när det vänder. Men det ser ju "snyggt" ut när stackars arbetslösa blir "satt i" frivilligarbete så att dom inte bara går och drar benen efter sig på skattebetalnarnas (läs folk som jobbar) "bekostnad". Dessutom får dom ju en "meningsfylld" tillvaro!!

Handfasta utbildningar är det enda rätta och det enda som kan räknas som meningsfullt i sammanhanget, helt rätt av dig!

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

19 april 2009 20:50

Jag är lite tvehågsen kring detta (läs gärna min blogg..;-). Som arbetslös GÖR jag gärna saker. Dessutom KAN det se bra ut när jag söker arbete om jag visar en tilltänkt arbetsgivare att jag VILL göra något. Att jag inte bara går hemma och slår dank/ drar in tusenlappar till mitt bankkonto/ lever på samhället.... utan att jag VILL göra något vettigt.-
För MIG som dessutom söker arbete inom just dessa grenar KAN det faktiskt bli en språngbräda in till arbete.
För tillfället går jag undersköterskeutbildning, vilket är ett minimikrav för att få arbete. Efter denna utbildning skulle jag tycka det vore toppen om jag kunde visa upp mig för en teamchef/ sjuksköterska/ någon som kan anställa mig, och visa vad jag verkligen kan.
Däremot skall man nog inte bara kasta in vem som helst på den typen av arbete. Man måste vara motiverad för att det skall fungera bra. Däremot är jag FÖR ett krav på att man gör NÅGOT för att få sin ersättning!!

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tant Grön

19 april 2009 21:57

Jo jag har läst din blogg och förstår dig precis. Vad jag menar är, att om man tvingar ut folk i nåt som egentligen är frivilligarbete, då blir det fel! Som du själv säjer är inte alla lämpade eller intresserade av att ta hand om andra människor (jag tillhör den gruppen) och då borde det finnas andra alternativ än frivillarbete inom kyrkan t ex. Jag personligen skulle mycket heller jobba hos nån förening av nåt slag. Dessutom måste ju det här arbetet kunna generera ny A-kasseperiod, ge semester osv osv. Med andra ord: samma villkor som vid annat avlönat arbete!

Det finns många människor, som är avlönade av skattemedel och bland dem finns alla våra politiker! Varför skulle reglerna vara olika för arbetslösa och politiker? Bara en fundering...

Kravet för att få ersättning när man är arbetslös är att man söker jobb och det handlar om avlönat jobb som man kan livnära sig på! Att bli tvingad till "frivilligarbete" för 65% ersättning rimmar illa, tycker jag. Varför kan folk inte få utbilda sig istället, om man vill?

Att frivilligarbete eller praktik skulle vara nåt plus när man söker jobb betvivlar jag. Jag tror hellre att man blir stämplad som långtidsarbetlös och att man ska ha tur som en tokig om det ska leda till varaktigt jobb. Risken är nog större för lönedumpningar...

Själv har jag aldrig varit främmande för varken det ena eller andra dvs praktik eller annat, men det har inte varit till minsta hjälp - därav min skeptiska inställning!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Fredag 9 feb 12:08

En intressant intervju för den som har tid och lust. Det kan vara vettigt att höra vad Putin har att säja och läs gärna även kommentarerna till videon. Får hoppas att den får ligga kvar annars finns den även på Rumble.   Tucker Carlson Interviews...

Av Tant Grön - Tisdag 6 feb 08:47

Vi har ju överlag blivit itutade att grönsaker, frukt och bär, rotsaker osv är bra för oss människor för att vi ska få i oss tillräckligt med näring, fibrer osv. Faktum är att väldigt många växter av allehanda slag är giftiga. Alla Solanumväxter är e...

Av Tant Grön - Tisdag 6 feb 06:11


Belgiens bönder trappar upp protesterna!      Dramatic Scenes At EU Parliament      ...

Av Tant Grön - Måndag 5 feb 20:04


Izabela om bondeprotesterna runt om i Europa (utom i Sverige!): No Farmers - No Food - No Future     Farmer's protest in Europe - CNN     ...

Av Tant Grön - Lördag 3 feb 05:50


I denna video pratar Izabela om krigen under jorden, i tunnlar som finns överallt på vår Jord och som många har pratat om under flera år nu. När det gäller tunnlar under haven som kanske känns helt omöjligt att tro på, får man tänka att för många tus...

Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards