Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Alla inlägg under mars 2009

Av Tant Grön - 22 mars 2009 08:12

Har hittat ytterligare bloggar som jag tycker verkar intressanta:


  • En Norrländsk blogg om allt möjligt Länk 
  • Krohniskt - vad ska jag gnälla på idag? Länk
  • Generation Y, Nicklas Larenholtz Länk
Av Tant Grön - 21 mars 2009 16:44

Idag har vi ätit detta:


Kycklingklubbor med brysselkål


Färska kycklingklubbor som jag stekte på i smör för att få färg. Salt och pepparmix på, sen la jag dom i en ungsäker form, hällde över lite olivolja och stekte färdigt i ca 200 grader i ugn.


Brysselkålen stekte jag på i fettet efter klubborna, därefter blandade jag ner 1½ dl Creme Fraiche som jag kryddat med ca 1 tsk chilipuré och 1 msk pesto (Coops på tub) samt lite salt och även ca 1 msk kokosfett fick åka ner bland brysselkålen.  


Det blev väldigt gott!!


Av Tant Grön - 21 mars 2009 16:30

I helgen har jag min dotter på besök. Vi har det jättemysigt, tar det lugnt och äter god LCHF-mat!! Igår åt vi det här:


Korvgryta med sting 6-8 portioner (?)


Falukorv - en helt ring skuren i strimlor

Kålrot - en ganska liten skuren i bitar

Morot -  tre st skuren i bitar

Fänkål -  en liten skuren i bitar

Purjo - en ganska stor skuren i skivor

Rotselleri - en bit skuren i små bitar

Kålrabbi - en liten skuren i stavar

Ingefära färsk - ca tre cm skuren i små bitar

Torkad tomat - klippta i strimlor

Vitlök i klyftor fem st


Grädde ca ½ dl

Chilipuré ca 1½ tsk

Salt


Först skar jag kålrot och morot i bitar och kokade dom i saltat vatten en stund. Därefter skar jag i purjo, fänkål och rotselleri samt ingefära, vitlök och torkad tomat som fick koka lite innan jag la i kålrabbin. Därefter hällde jag i grädden och la i chilipurén (Coops på tub). Så fick det koka upp.


Vi åt lite Creme Fraiche till det här! Gott gott!!


Inte så bra bild men ändå:

Av Tant Grön - 19 mars 2009 18:27

Idag en bild av min vackre sambo!! Han är lika trevlig som han är vacker...



Av Tant Grön - 19 mars 2009 14:52

Hittade idag ett par länkar till företag som säljer ull och ullprodukter. Måste dela med mig...


Av Tant Grön - 19 mars 2009 12:00

Ja, jag är släktforskare sen många år tillbaka och har en stor databas med nästan 10000 personer registrerade. Har även en hemsida med delar av uppgifterna publicerade: Länk


Men så kom jag på en sak... Jag forskar på Domeij eftersom min mormors mormors  mor hette så i efternamn och jag har blivit intresserad av hur alla som heter Domeij är besläktade/inte besläktade med varann samt ursprunget till namnet. Många kontakter har det blivit genom åren och många uppgifter har jag fått från personer som har en del av sitt ursprung i samma Domeij-gren som jag, men även från personer som härstammar från andra grenar som inte är besläktade med "min" gren. I utbyte har dessa personer som jag haft kontakt med fått uppgifter bakåt i tiden...


Så till min tanke: kanske det går att via den här bloggen få kontakt med ännu fler som heter Domeij eller som har sitt ursprung från nån med det namnet? Det är enbart i släktforskarsyfte och uppgifter som är yngre än 70 år publiceras dessutom aldrig på min hemsida! 


Maila gärna om du har nåt du vill dela med dig av till mig! Mailen finns i min profil.


(Om nån är intresserad av släktforskning går det även bra att höra av sig.)

Av Tant Grön - 18 mars 2009 18:31

Imorse åkte den unge herrn ut ur sovrummet! Hur gosig och mysig han än må vara så stör han mig alldeles för mycket, därför blir han hädanefter utestängd från sovrummet på nätterna. Gosa får han göra dagtid!!


F ö funkar det utmärkt! Både igår och idag har jag lämnat honom ensam och det har gått hur bra som helst. Korta stunder bara men ändå… det funkar. Han sover rätt mycket dagtid, allra helst under lakanet i min säng! Men vaknar till mellan varven och gör några tjurrusningar i lägenheten, busar med den fina musen han fick (den gillar han, Linnéa!) eller bara springer fram och tillbaka med full fart. Snacka om att roa sig själv!


Idag har han även suttit i solen i sovrumsfönstret där jag gjort en utsiktsplats åt honom! Så nog känns det som att han har det rätt bra här med mig…


En nyvaken Leeroy



Av Tant Grön - 18 mars 2009 15:49

Ja, det har på nåt sätt blivit så, att vi människor inte får vara ledsna eller deppiga längre – alla ska vara så effektiva och duktiga på alla sätt och vis. Istället äter fler och fler antidepressiva mediciner för att hålla humöret uppe!


Dagens ämne: våga vara deppig…


Men frågan är: är det normalt att alltid vara på bra humör och att sträva efter att vara så himla lycklig hela tiden? Skulle inte tro det… Människan har aldrig varit enbart lycklig och på gott humör. Vi behöver nog våra depparperioder för att ladda om och ta nya tag emellanåt, likaså perioder av sorg när vi mist en nära anhörig eller vän eller gått igenom en skiljsmässa t ex. Även perioder av trötthet när vi har fått barn och inte får sova i nån ordning… Inte kan man ju vara på topp då!!


Tyvärr tvingas folk idag till att alltid ligga på topp: man ska vara effektiv på jobbet och hemma och på fritiden och gudarna vet när… Vi ska vara duktiga medarbetare, arbetskamrater, föräldrar, träningskompisar osv osv. Men… det går ju inte ihop!! Inte utan att det straffar sig i alla fall…


Läste för ett tag sen om SMÅ barn som är stressade pga att dom aktiveras alldeles för mycket redan från spädbarnsåldern! Det är skrämmande! Föräldrarna aktiverar sina spädbarn med babysim och andra aktiviteter, när i själva verket små barn enbart behöver umgänge med sina föräldrar och eventuella syskon. Att t ex få sitta i en babysitter på köksgolvet och titta på när resten av familjen rör sig i rummet räcker långt åt ett litet barn på några månader.


Men vårt samhälle är idag uppbyggt så, att man ska vara aktiv som en överenergisk hamster!! Med den följden att fler och fler måste äta antidepressiva mediciner för att orka med… Man kan hålla sig för skratt!!


Faktum är att deppighet kan vara kreativt! Det gör att man varvar ner, funderar på hur man ska bli pigg och rask igen, hittar nya vägar till att må bra… osv. Naturligtvis handlar det inte om djupa depressioner utan om "vanlig" melankoli då man känner sig låg och kanske vill vara för sig själv eller inte har lust att göra sånt man annars pysslar med. Man kanske inte orkar vara riktigt social… Jag kan ju tänka att om vi skulle acceptera det här hos varann vore det inget problem att vara deppig under kortare perioder. Kanske skulle vi till och med stötta varann vid såna tillfällen, vem vet?


Vågar DU vara deppig?

Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards