Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 13 mars 2009

Asocial...

Av Tant Grön - 13 mars 2009 08:45

Ja, jag känner mig asocial... Måste man vara social??? Ptja, säj det den som kan!


Dagens ämne: asocial...


Måste man umgås med folk hela tiden? Jag menar... om man inte gör det: är det nåt fel då? Eller kan det vara så, att man vill vara för sig själv därför att det är så trevligt?


Ja, jag vet inte... vad är rätt och fel egentligen? Så länge man själv trivs och tycker att det känns bra är det väl rätt, kan jag tycka. 


Självklart kan man även diskutera vad ordet asocial betyder. För mig betyder det att jag inte är så sugen på att träffa folk i allmänhet, gärna vänner och familj, men inte folk jag inte känner. Inte så att jag räds att träffa folk - jag har bara inte lust! Det ger mig inget.


Även att kika på vissa typer av TV-program är ointressant i det här läget - alla typer av program där det på nåt vis handlar om  socialt agerande, eller hur jag ska säja: realityserier, melodifestivalen och allt vad det nu kan vara som jag inte "orkar" kika på. Jag tycker bara att folk är patetiska!! :o) I det här läget vill jag kika på faktaprogram eller kriminalare - inte ens humorprogram passar... Det känns som att jag vill fylla min hjärna med kreativt tänkande, inte en massa trams!


I övrigt vill jag mest bara vara hemma och dona på: skanna fotonegativ, sticka och sy... Kanske ta en promenad... Prata med goda vänner på nätet... Filosofera och fundera på olika saker...  Det är oförskämt härligt!!


En psykolog skulle säkert kunna tala om för mig vad jag "lider" av!!  Men vem bryr sig? Inte jag i alla fall... 


Brukar DU vara asocial och i så fall hur? 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Lördag 17 feb 09:55

Ja, så är det... och redan i höstas började 2018-års odlingssäsong med sådd av morots-, palsternacks- och rotpersiljefrön samt plantering av fyra sorters vitlök.     Nu i februari har sådderna fortsatt: brysselkål, basilika, rotselleri och stj...

Av Tant Grön - 11 juni 2017 07:26

Det är många plantor som ska ner, så det blev en planteringsrunda igår igen. Förra helgens planterade spetskål och grönkål blev attackerade av sniglar, men alla plantor har klarat sig - även de som blev ganska rejält avätna, så alla får stå kvar till...

Av Tant Grön - 4 juni 2017 10:53

Så har jag då planterat första omgången med kål, det är mycket plantor kvar så det gäller att ta det lite pö om pö...   I år valde jag att inte täcka med halm runt plantorna direkt, både för att ha bättre koll på om det blir snigelangrepp och på ...

Av Tant Grön - 20 maj 2017 07:21

Härom dagen fick vi behov av att kunna ställa ut småplantor utan att de skulle bli dränkta vid ev regnande... Vi funderade lite hit och dit och kom fram till en lysande idé: en enkel drivbänk av halmbalar och gamla fönster!   Det blev jättebra oc...

Av Tant Grön - 8 maj 2017 04:40

Härom helgen blev det potatisläggning! Sju olika sorter ā ett kilo plus några potatisar av en åttonde sort - vi är mycket spända på vad som blir av detta... Sorterna är från tidig till vinterpotatis, fasta och mjöliga, röda, lila, blå och 'vanlig' fä...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se