Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Alla inlägg under februari 2009

Av Tant Grön - 20 februari 2009 12:11

Oh yes!! Äntligen nya glasögon på Lilla Gumman... ehum... vindruta menar jag naturligtvis!!


Dagens ämne: glasklart!!


Ja, det blev verkligen glasklart - nästan så att man kan tro att det inte finns nån vindruta längre. Skönt är det iaf att kunna se ordentligt när man kör, det har faktiskt varit en trafikfara emellanåt med den dåliga rutan. 


Även andra saker känns glasklara idag, men det är en annan historia som inte ska förtäljas här! Skönt känns också det dock... att veta var man har varann här i livet är alltid en fördel och underlättar tillvaron väldigt mycket. Man kanske inte alltid blir så glad över det glasklara i sig, men det är ändå en fördel att slippa fundera. Jag är en pragmatisk personlighet och avskyr verkligen att inte veta! Ska berätta om pragmatikern i ett annat inlägg, en annan dag... 


Dessutom är jag en Oxe och det gör ju inte saken bättre... eller sämre, hur man nu vill se det. Jag tycker själv att det är bra! Tyvärr tycker jag att allt för många kör omkring med taskiga "vindrutor" här i livet, som inte ger bättre sikt än precis framför "huven"... och som dessutom inte gör nåt åt det!! Kanske är många för lata för att orka fixa sikten, kanske för snåla... fast i livet handlar det ju inte om pengar - där handlar det om vilja och kurage!! 


Annat är det med en gammal bil: den byter man grejer på när dom blir dåliga, man tankar och kör... Har den bara skapliga sulor kan man känna sig säker på att den håller sig på vägen (så länge man själv håller i ratten rätt vill säja). Inte behöver man fundera på vad som egentligen är fel heller, det går att kolla hur lätt som helst och man får oftast klara besked. Och blir vindrutan dålig så byter man den och allt blir glasklart!! Worth every penny!!


Hur har DU det med din sikt - glasklar eller...? 


Av Tant Grön - 19 februari 2009 13:42

Jajjemän... nu har jag gjort en ljusresa!! Gott doftade det också... Värme, ljus och doft i kombination - det är inte illa det!! Dessutom blev det lite social samvaro naturligtvis...


Dagens ämne: ljusresan!


Saken är den, att jag varit till min dotter och BLAND ANNAT varit med på ett homeparty hos henne, med Partylite-grejer, dvs ljus av olika slag med tillbehör samt lite annat smått å gott.  Jag har handlat ljus från Partylite tidigare via min dotter och blivit helt såld på alla härliga doftljus - betalar gärna lite mer för dessa ljus än andra billiga doftljus som ger mig huvudvärk och kli i ögona. Därför tog jag tillfället i akt att vara med på ett homeparty, när det nu äntligen passade. Det var trevligt! Länge sen jag var på nåt homeparty: brukar hålla mig väldigt långt ifrån såna faktiskt, men det här var positivt.


Ljusen som säljs via dessa homepartyn är gjorda av vax och dom doftämnen som används verkar vara bra även för allergiker. Det finns olika storlekar på ljus och således olika priser. Den som är intresserad av att veta mer får gärna höra av sig...


Förutom ljus och doft har jag även fått mig lite kattgos!! Av mina små röda "barnbarn" Arnold och Kakan, som är så fina och trevliga och vackra... och som jag inte är allergisk emot, tack och lov!! Bild längst ner...


Dessutom har jag fått testa en spikmatta, som dottern fått i födelsedagspresent!! DET var en häftig upplevelse - måste absolut köpa en själv så fort jag har några kronor över, eller inte... mattan ska köpas till varje pris!! Så otroligt avslappnande att ligga på... fast jag provade bara en liten stund så kändes det. Jag hade lite huvudvärk imorse, spänningshuvudvärk från axlar och skulderparti, som försvann efter en liiiiten stund på mattan. Må vara värt varenda liten krona som den kostar!!


Så resan var egenligen en ljus-, doft-, katt- och mattresa!!


När gjorde DU en sån resa senast??


Bild av Arnold å Kakan:

Av Tant Grön - 16 februari 2009 16:39

Det finns ett ordspråk som säjer: det är när man går vilse man hittar nya vägar... Jag är starkt benägen att hålla med!! Sen kan man ju gå vilse på olika sätt här i livet...


Dagens ämne: nya vägar...


Att gå vilse behöver inte nödvändigtvis betyda att man villar bort sig i skogen när man plockar bär eller svamp eller jagar hare - man kan villa bort sig hemma i sitt kök också... eller sovrummet... eller på stan... eller kanske till och med i pannkakan!! Kanske inte rent konkret då, så att man inte hittar ut ur köket... eller sovrummet... eller hem från stan... eller fastnar i pannkakan!! Jag tänker mer på att man går vilse i sitt eget liv av en eller annan anledning. Det händer ju saker hela tiden i allas liv - större och mindre förändringar av olika slag. Man flyttar, anhöriga dör, man byter jobb, får barn, köper hus... ja, det går att radda upp en massa saker som kan göra att man kan gå vilse ibland, även mitt i sitt eget liv. 


Jag skulle själv kunna berätta om flera såna tillfällen i mitt eget liv, men jag tror att det kan bli långrandigt att läsa om det allt detta. Det jag funderar på är rent allmänt hur man gör när man råkat villa bort sig i sitt eget liv, när nåt omvälvande har hänt, som gör att tillvaron ställs på sin spets och man inte känner igen sin tillvaro.  När man måste tänka i nya banor och hitta nya vägar för att få sitt liv att fungera.


Ofta tänker vi nog inte på att det är just det vi gör... Situationer uppstår och vi måste per automatik hitta en ny vinkel på tillvaron, nåt som oftast går väldigt bra. Men stora omvälvande förändringar kan ställa till det rejält ibland och det kan ta lång tid att hitta dom nya vägarna, som får livet att fungera igen. Alla klarar det inte heller utan kraschar nånstans på vägen, när dom har för hög hastighet eller är ouppmärksamma...


Men... faktum är ändå, att det Är när man går vilse man hittar nya vägar!! Om man trampar på i samma spår jämt och ständigt, händer inte så mycket och många kan väl tycka att det är bekvämt och bra naturligtvis. Själv kan jag idag tycka att det verkar vara extremt intetsägande!! Jag går gärna vilse mellan varven numera, eftersom jag VET att det alltid finns nya vägar att hitta, bara man orkar leta...och inte har för bråttom!


Vilka nya vägar har DU hittat i ditt liv, när du gått vilse?

Av Tant Grön - 15 februari 2009 14:34

Hm... ja, jag funderar ju lite på den saken eftersom min dotter (som fyllde år igår) påstår att hon inte blir äldre än 25, såååå måste det stämma: då blir jag aldrig mer än 50!! Jag var ju 25 när hon föddes - bara att räkna!!


Dagens ämne: aldrig äldre än 50??


Fast egentligen är det ju bara fjanteri från min sida det här: jag bryr mig föga om min ålder och det är aldeles sant! Det har jag aldrig gjort, så det är inte mitt fel att min dotter inte vill bli äldre än 25 - hon har INTE lärt sig av mig!! Jag svär mig fri... men ändock gäller det faktum att eftersom jag är 25 år äldre än henne kan jag följdaktligen inte bli äldre än 50 så länge hon envisas med att vara 25 for ever. Det kanske inte är så dumt, när jag tänker efter!!


50 är en bra ålder tycker jag... Barna är stora, man kan göra mer som man vill, man kan tänka mer på sig själv (fast det tar ett tag att vänja sig vid det, må jag säja)...  samtidigt har familjen vuxit - åtminstone min! Från att ha tre barn har jag nu dubbelt så många, så att säja. Själv är jag lyckligt frisk och kry, det betyder naturligtvis enormt mycket i sammanhanget men det gör det väl oavsett ålder. Jag känner mig inte gammal, snarare tvärtom - jag var betydligt tröttare för sisådär 20 år sen, när det var fullt upp dygnet runt! Nu kan jag vila när jag vill, sova så länge jag vill och när jag vill... jag får helt enkelt vara ego på alla sätt och vis - om jag vill. 50 är en bra ålder!!


Vi blir inte äldre, Mojz - helt rätt tänkt av dig!!

Av Tant Grön - 13 februari 2009 09:54

Ja, tänk att en liten gumma kan bli som ny!! Fast det är inte en gumma på två ben utan på fyra hjul... en gammal Saab 99 av 84-års modell, en pärla för en tant som jag!


Dagens ämne: Lilla Gumman blir som ny!


Det började i somras när yngste sonen bytte bromsskivor och belägg runt om. Då upptäckte han att bromsoken fram var förskräckligt dåliga, förmodligen var dom original på bilen, så det var ju inte så konstigt... När jag besiktade det lilla vrålåket funkade inte höger handbroms och det visade att det berodde på att oket var så dåligt, men jag var in på verkstad och dom fixade till det så pass att jag tog mig genom ombesiktningen. Dock visste jag redan då att det var en tidsfråga innan oken fram måste bytas...


För några veckor sen fick junior låna min bil och hade den några veckor. Då upptäckte han att det läkte bromsolja och att bromsverkan blev väldigt dålig. Det fanns bara ett att göra: byta bromsok!! Trots att han är duktig på att skruva i bilar insåg vi rätt snabbt att detta var ett verkstadsjobb, oavsett kostnad. Turligt nog fanns tid på tilltänkt verkstad vid lämpligt tillfälle och det skulle inte bli så himla dyrt heller, jämfört med om sonen skruvat själv. Det gäller att välja rätt tillfällen att göra jobbet själv och att lämna in på verkstad - detta var definitivt ett tillfälle för verkstad! Bra blev det, steady she goes och bromsarna är klockrena!! Worth every penny!!


Dessutom ska vindrutan bytas! Den är jättedålig plus att den fått stenskott och spruckit. Så nu kommer jag verkligen att se bra ut när jag kör min lilla gumma!!


Även underredet är i gott skick nu: fina rör och ingen rost! Kan man önska sig mer av en gammal biltant på 25 år??  Det som ska fixas vid tillfälle är byte av stötdämpare, men det är inget akut utan mer för komforten... 


Tänk om man själv kunde byta ut delar när dom börjar bli slitna och trötta - vilken pigg liten tant man skulle bli!!


En bild på Lilla Gumman:


Av Tant Grön - 12 februari 2009 16:44

Ah, idag har jag hämtat ut grejer från Lush!! Lyckan å välmåendet sprider sig i hemmet av all denna underbara doft - man kan bli beroende av dofterna, tror jag. Jag har då blivit det i alla fall och betalar gärna lite mer för tvålar och duschcremer och annat för kroppen, än att jag köper det på affären. Det är min lyx här i tillvaron för tillfället!!


Dagens ämne: Lyx med Lush!


En av mina favoriter är Karmatvålen, den är ett måste! Även Ohlala-tvålen är härlig och har också blivit en favorit. I duschen har jag fastnat för Flying Fox, en duschcreme som gör mig pigg och energisk och jag svär på att folk på stan reagerar på den doften när jag passerar! Dessa tre produkter är min bas, kan inte vara utan dom...

Nytt för denna gång är Karma schampokaka som min dotter tipsade mig om - blir spännande att prova. Även Flying Fox Temple balm är ny och jag tror att det också blir en av basprodukterna som jag inte kan vara utan.  You snap the Wip är ett bodybutter och även det tipsade mig min dotter  om, så det måste jag prova.

Dessutom får man oftast med ett prov av nån produkt - denna gång en badbomb Happy Pill! Tyvärr har jag inget badkar så jag får väl ta med den Umeå vid tillfälle: där har dom badkar... 


Tidigare har jag testat lite av varje med varierat resultat. En deodorant som heter Aroma Creme och som doftar så gott men jag tål den inte, antagligen pga av parfymen i den: den fick hamna i Umeå, där funkar den! Jag köpte också en duschgel The Joy of Jelly men tyckte inte om doften så den fick hamna i Sundsvall, där kom den till användning. Testade också en buttercreme som heter Skinny deep, men den var jag också allergisk emot så den fick min dotter ta, hon gillade den tror jag. Bubbelbitar har jag provat, Blue skies och Karma, båda jättehärliga men som sagt så har jag inget badkar här hemma - jag testade dom i Jämtland, där fanns det badkar!! En tvål, Sandstone har jag också testat men nja... det blir inga fler. En annan deo, Aromaco fick jag av min dotter och den känns helt okej - mild doft... Även en ansiktscreme, Imperialis har jag provat men är dålig på att använda sånt - den känns dock bra, tycker jag.


Min ena son har testat duschcremen Sonic Death Monkey och gillar den väldigt mycket! Min andra son har fått Ambrosia, en rakcreme men vet inte om han testat den än - får återkomma om det!


Kan verkligen tipsa om att ta en titt hos Lush på nätet om DU inte gjort det förut!!


Själv ska jag bara njuta av alla dofter här hemma... dom sprider sig som lustgas genom lägenheten!  Oh la la!! Som en Flying Fox... som ger Karma... Jummi!!


Av Tant Grön - 12 februari 2009 08:35

Många veckor har gått sen det var nåt klokt ord i denna blogg!! Bättre sent än aldrig... säjs det. Dagens lilla mening är nåt att tänka på tycker jag:


Life is uncertain - eat desert first!! 


Av Tant Grön - 11 februari 2009 15:20

Jajjemän, en riktig kattresa har det varit i helgen! Och en ny bekantskap när det gäller kattras, nämligen Cornish Rex - otroligt rolig och trevlig ras.


Dagens ämne: kattresan!


Resan började på fredag när min son och hans sambo, med mig i baksätet, åkte till Rö strax söder om Utansjö, för att hämta denna katt: en hona på tre år. En brunmaskad hona med blå ögon, vacker så man kan smälla av!! Hon påminner om vår siameshane som vi hade i ett antal år förut och som sonen var så enormt förjust i, därför fastnade han direkt för den här honan.


Spännande var det att se hur hon skulle reagera när vi kom... men som den nyfikna katt hon är var det inga som helst problem. Vi stannade en bra stund, pratade och kelade med katten... fikade... alla papper skrevs och gjordes iordning... Sen var det dags för hemresan på totalt ca 25 mil, men med en paus efter några mil, hemma hos mig.


Melissa, som katten heter, var lite orolig i transportburen från början, men lugnade ner sig under resans gång. Hemma i Umeå blev det ett väldans inspekterande, men det gick fort att hon verkade känna sig hemma. Dan efter var det som att hon aldrig bott nån annanstans!! Katter är otroliga på så vis... dom gör sig hemma där dom ÄR!


Mycket skoj blev det med Melissa under dom dagar jag var där - hon kom bl a på hur man apporterar (om hon nu inte kunde det sen förut vill säja)!  Det kunde även vår siames... Himla skoj!! 


Så nu har jag blivit 'farmor' igen! Till en katt alltså - är redan 'farmor' till två katter och 'mormor' till två!!  Dom ska få egna blogginlägg... jajjemän!!


Det var naturligtvis även trevligt att  besöka Umeå!! Snön vräkte ner under helgen, men sen var det soligt och fint - bl a blev det en långpromenad in till stan en dag, vi var även på Myrorna och fyndade... och hemresan gick finemang i det otroligt vackra vintervädret!! Gnistrande vitt i solskenet var det, lite trafik och bra väglag - vad mer kan man önska sig när man bilar 20 mil? 


Nästa kattresa blir till veckan: då ska jag hälsa på mina röda barnbarn, Arnold och Kakan som bor hos min dotter!! Tjingeling!!


Bilder på Melissa:

Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards