Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 13 februari 2009

Lilla Gumman blir som ny!

Av Tant Grön - 13 februari 2009 09:54

Ja, tänk att en liten gumma kan bli som ny!! Fast det är inte en gumma på två ben utan på fyra hjul... en gammal Saab 99 av 84-års modell, en pärla för en tant som jag!


Dagens ämne: Lilla Gumman blir som ny!


Det började i somras när yngste sonen bytte bromsskivor och belägg runt om. Då upptäckte han att bromsoken fram var förskräckligt dåliga, förmodligen var dom original på bilen, så det var ju inte så konstigt... När jag besiktade det lilla vrålåket funkade inte höger handbroms och det visade att det berodde på att oket var så dåligt, men jag var in på verkstad och dom fixade till det så pass att jag tog mig genom ombesiktningen. Dock visste jag redan då att det var en tidsfråga innan oken fram måste bytas...


För några veckor sen fick junior låna min bil och hade den några veckor. Då upptäckte han att det läkte bromsolja och att bromsverkan blev väldigt dålig. Det fanns bara ett att göra: byta bromsok!! Trots att han är duktig på att skruva i bilar insåg vi rätt snabbt att detta var ett verkstadsjobb, oavsett kostnad. Turligt nog fanns tid på tilltänkt verkstad vid lämpligt tillfälle och det skulle inte bli så himla dyrt heller, jämfört med om sonen skruvat själv. Det gäller att välja rätt tillfällen att göra jobbet själv och att lämna in på verkstad - detta var definitivt ett tillfälle för verkstad! Bra blev det, steady she goes och bromsarna är klockrena!! Worth every penny!!


Dessutom ska vindrutan bytas! Den är jättedålig plus att den fått stenskott och spruckit. Så nu kommer jag verkligen att se bra ut när jag kör min lilla gumma!!


Även underredet är i gott skick nu: fina rör och ingen rost! Kan man önska sig mer av en gammal biltant på 25 år??  Det som ska fixas vid tillfälle är byte av stötdämpare, men det är inget akut utan mer för komforten... 


Tänk om man själv kunde byta ut delar när dom börjar bli slitna och trötta - vilken pigg liten tant man skulle bli!!


En bild på Lilla Gumman:


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Lördag 17 feb 09:55

Ja, så är det... och redan i höstas började 2018-års odlingssäsong med sådd av morots-, palsternacks- och rotpersiljefrön samt plantering av fyra sorters vitlök.     Nu i februari har sådderna fortsatt: brysselkål, basilika, rotselleri och stj...

Av Tant Grön - 11 juni 2017 07:26

Det är många plantor som ska ner, så det blev en planteringsrunda igår igen. Förra helgens planterade spetskål och grönkål blev attackerade av sniglar, men alla plantor har klarat sig - även de som blev ganska rejält avätna, så alla får stå kvar till...

Av Tant Grön - 4 juni 2017 10:53

Så har jag då planterat första omgången med kål, det är mycket plantor kvar så det gäller att ta det lite pö om pö...   I år valde jag att inte täcka med halm runt plantorna direkt, både för att ha bättre koll på om det blir snigelangrepp och på ...

Av Tant Grön - 20 maj 2017 07:21

Härom dagen fick vi behov av att kunna ställa ut småplantor utan att de skulle bli dränkta vid ev regnande... Vi funderade lite hit och dit och kom fram till en lysande idé: en enkel drivbänk av halmbalar och gamla fönster!   Det blev jättebra oc...

Av Tant Grön - 8 maj 2017 04:40

Härom helgen blev det potatisläggning! Sju olika sorter ā ett kilo plus några potatisar av en åttonde sort - vi är mycket spända på vad som blir av detta... Sorterna är från tidig till vinterpotatis, fasta och mjöliga, röda, lila, blå och 'vanlig' fä...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se