Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 31 december 2008

Det gångna året...

Av Tant Grön - 31 december 2008 10:19

Så är det åter igen årets sista dag - tiden tickar med en väldig fart! Snart har det gått tio år sedan vi hade millenieskiftet... mycket har hänt sen dess.


Dagens ämne: det gångna året... 


För att sammanfatta mitt senaste år, så har det hänt en hel del enbart under den tiden. Mina barn med respektive har köpt hus, fått jobb, börjat plugga, blivit av med jobb, flyttat... Det mesta väldigt positivt som tur är.


  • Min dotter och hennes sambo har köpt hus, sambon har fått jobb efter flera års kamp och dottern har börjat plugga samtidigt som hon jobbar - plus att hon fått en fast tjänst efter flera års vikariat.
  • Äldre sonen har jobb sen nåt år tillbaka, hans sambo har fått jobb efter lång utbildning och dessutom ett jobb hon vill ha.
  • Ynste sonen har jobbat sen han gick ut gymnasiet, men blev uppsagd i somras - då tog han och hans sambo sitt pick och pack och flyttade till Umeå, där hon ska plugga nu från i januari. 

Yngsta barnet har alltså lämnat boet och jag bor helt ensam för första gången på över 30 år - håller på att vänja mig som bäst! Det tar längre tid än jag trodde: vanans makt förstås... Men sonen trivs och har det bra, vilket självklart gör det hela förhållandevis lättsamt. 


Själv har jag f ö varit en vända i Jämtland och jobbat under sommaren, en upplevelse i sig. Jobbet i sig har varit ett kanonjobb för min del, arbetsplatsen också mycket trivsam i mina ögon och jag har även trivts otroligt bra i Jämtland och med jämtarna. Väntar f t på besked om en fast tjänst på samma ställe och självklart är det min högsta önskan för det nya året, att jag ska få jobbet. 


F ö har jag lagt om min kost till lågkolhydratkost under året och mår jättebra av det. Jag har tidigare rökt lite mellan varven, men det har jag helt slutat med, mycket tack vare omläggning av kosten - jag mår så bra att det känns helt fel att röka!!  Vikten går neråt så sakteliga men inte så fort som för många andra som övergår till LCHF, men välmåendet känns viktigast ändå.


Ett händelserikt år kan man ju säja i alla fall. Tack och lov är det mest positivt som sagt - inte alla år som är det! Inga dödsfall, inga olyckor, inga sjukdomar har drabbat min familj detta år och det är jag otroligt tacksam över. Dags att blicka framåt mot 2009!


Önskar alla ett Gott Nytt År!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Fredag 9 feb 12:08

En intressant intervju för den som har tid och lust. Det kan vara vettigt att höra vad Putin har att säja och läs gärna även kommentarerna till videon. Får hoppas att den får ligga kvar annars finns den även på Rumble.   Tucker Carlson Interviews...

Av Tant Grön - Tisdag 6 feb 08:47

Vi har ju överlag blivit itutade att grönsaker, frukt och bär, rotsaker osv är bra för oss människor för att vi ska få i oss tillräckligt med näring, fibrer osv. Faktum är att väldigt många växter av allehanda slag är giftiga. Alla Solanumväxter är e...

Av Tant Grön - Tisdag 6 feb 06:11


Belgiens bönder trappar upp protesterna!      Dramatic Scenes At EU Parliament      ...

Av Tant Grön - Måndag 5 feb 20:04


Izabela om bondeprotesterna runt om i Europa (utom i Sverige!): No Farmers - No Food - No Future     Farmer's protest in Europe - CNN     ...

Av Tant Grön - Lördag 3 feb 05:50


I denna video pratar Izabela om krigen under jorden, i tunnlar som finns överallt på vår Jord och som många har pratat om under flera år nu. När det gäller tunnlar under haven som kanske känns helt omöjligt att tro på, får man tänka att för många tus...

Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards