Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 10 augusti 2008

Hellre rik och frisk...

Av Tant Grön - 10 augusti 2008 14:30

... än sjuk och fattig? Ja, vem vill väl inte vara det? Jag läste idag en insändare som funderade kring hur den borgerliga regeringens politik slår mot folk som är sjuka och/eller arbetslösa. Insändaren hade flera kommentarer från en person som klart och tydligt står på moderaternas sida och anser att vår nuvarande regering har gjort ett fantastiskt jobb på kort tid. Fantastiskt jobb med vad??


Med att massor av människor har lämnat sina A-kassor? Eller kanske för att dom som inte lyckats få jobb inom 300 dagar får 65% i ersättning och hamnar under existensminimum? Kanske det är bra jobb att mängder av sjuka hamnar utanför systemet eftersom dom inte kan återgå till jobb inom 6 månader?


Alltså... det finns säkert en hel del bra i Alliansens politik, men jag ser ändå mer nackdelar än fördelar för gemene man. Förhoppningsvis har jag fel - det är några år kvar innan det blir ett ev maktskifte och borgarna hinner med många förändringar innan dess. Det känns väldigt mycket som att politiken är till för alla som är rika och friska, inte för dom som är sjuka och fattiga... Ättestupan väntar...?


Just för tillfället har jag jobb och visst märker jag på lönen att skatten är lägre, men jag betalar gärna mer skatt för att få behålla den välfärd vi haft för alla. Tyvärr har folk blivit mer och mer egoistiska, solidaritet vet inte många vad det är längre... så synd! Jag är lyckligtvis frisk fast jag är fattig, men jag vill gärna ha en fungerande sjukvård för alla som behöver den. Tanken att vara så sjuk att jag inte kan jobba, men veta att efter 6 månader MÅSTE jag vara friskt, annars...


Likaså vill jag att folk som inte lyckas få jobb ska kunna ha det drägligt ekonomiskt - även medan jag hade fast jobb ville jag det, men ännu mer nu när jag vet hur eländigt det kan vara att aldrig få jobb än hur många man söker. Att dessutom få eländigt lite ersättning gör saken ännu sämre: man blir helt fjättrad till slut. Den som inte upplevt det kan aldrig förstå hur det är! Men om man har lite empati och kan känna solidarietet med andra, finns en chans att man kan ana hur det kan vara.


Fast... huvesaken man är rik och frisk så att man slipper utanförskapet! Hejhopp!

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

12 augusti 2008 21:14

Tack för kommentaren! Trevligt att höra från dig! hur har du det själv?

http://lokacitron.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Lördag 17 feb 09:55

Ja, så är det... och redan i höstas började 2018-års odlingssäsong med sådd av morots-, palsternacks- och rotpersiljefrön samt plantering av fyra sorters vitlök.     Nu i februari har sådderna fortsatt: brysselkål, basilika, rotselleri och stj...

Av Tant Grön - 11 juni 2017 07:26

Det är många plantor som ska ner, så det blev en planteringsrunda igår igen. Förra helgens planterade spetskål och grönkål blev attackerade av sniglar, men alla plantor har klarat sig - även de som blev ganska rejält avätna, så alla får stå kvar till...

Av Tant Grön - 4 juni 2017 10:53

Så har jag då planterat första omgången med kål, det är mycket plantor kvar så det gäller att ta det lite pö om pö...   I år valde jag att inte täcka med halm runt plantorna direkt, både för att ha bättre koll på om det blir snigelangrepp och på ...

Av Tant Grön - 20 maj 2017 07:21

Härom dagen fick vi behov av att kunna ställa ut småplantor utan att de skulle bli dränkta vid ev regnande... Vi funderade lite hit och dit och kom fram till en lysande idé: en enkel drivbänk av halmbalar och gamla fönster!   Det blev jättebra oc...

Av Tant Grön - 8 maj 2017 04:40

Härom helgen blev det potatisläggning! Sju olika sorter ā ett kilo plus några potatisar av en åttonde sort - vi är mycket spända på vad som blir av detta... Sorterna är från tidig till vinterpotatis, fasta och mjöliga, röda, lila, blå och 'vanlig' fä...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se