Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 24 mars 2008

Annandag Påsk

Av Tant Grön - 24 mars 2008 19:57

Så är då denna Påskhelg till ända! Inga festande grannar inatt och strålande sol heeeele dan idag... Kan det bli bättre?


Dagens ämne: att vara lycklig över det lilla!


Kan du vara lycklig över det lilla? Över att solen lyser, att du har möjlighet att gå ut i det vackra vädret utan problem... Att kunna ta på sig ytterkläderna och skorna, öppna dörren och kliva ut i den friska luften, solskenet och den vackra naturen. Fast egentligen är det inte så litet - det är stort! Men dom flesta av oss tar det nog för givet, eller hur? Kanske borde vi ta oss en tankeställare lite oftare och föreställa oss att vi t ex inte kan gå, sitter i rullstol... eller har nåt annat handikapp som gör det svårt att ens öppna dörren för att komma ut. Det finns många människor som är i den sitsen... undrar vad som gör dom lyckliga?


Vad är då det lilla? För mig kan det vara t ex när min Hoya i köksfönstret öppnar sina första blommor i en klase: en Hoya Australis med benvita, hårda blommor som verkligen ser ut som att dom vore gjorda av porslin. Varje blomma är perfekt formad, med den lilla röda stjärnan i mitten... Jag blir lika lycklig varje gång Hoyan blommar!

Kan man träna sig att vara lycklig över det lilla? Jag är övertygad om att alla kan det...


Idag läste jag ett visdomsord: "den som vill försöka bli lycklig ska inte lägga an på att öka sina tillgångar utan på att minska sina krav!"


Det kan väl vara nåt att fundera över i dagens materialistiska tillvaro?


 
ANNONS
 
Meja

Meja

25 mars 2008 23:21

Vilka härliga tankar du har. Visst kan man glädja sig åt det lilla även om man säkert gör det alltför sällan tyvärr.

http://mitt-liv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - 17 februari 2018 09:55

Ja, så är det... och redan i höstas började 2018-års odlingssäsong med sådd av morots-, palsternacks- och rotpersiljefrön samt plantering av fyra sorters vitlök.     Nu i februari har sådderna fortsatt: brysselkål, basilika, rotselleri och stj...

Av Tant Grön - 11 juni 2017 07:26

Det är många plantor som ska ner, så det blev en planteringsrunda igår igen. Förra helgens planterade spetskål och grönkål blev attackerade av sniglar, men alla plantor har klarat sig - även de som blev ganska rejält avätna, så alla får stå kvar till...

Av Tant Grön - 4 juni 2017 10:53

Så har jag då planterat första omgången med kål, det är mycket plantor kvar så det gäller att ta det lite pö om pö...   I år valde jag att inte täcka med halm runt plantorna direkt, både för att ha bättre koll på om det blir snigelangrepp och på ...

Av Tant Grön - 20 maj 2017 07:21

Härom dagen fick vi behov av att kunna ställa ut småplantor utan att de skulle bli dränkta vid ev regnande... Vi funderade lite hit och dit och kom fram till en lysande idé: en enkel drivbänk av halmbalar och gamla fönster!   Det blev jättebra oc...

Av Tant Grön - 8 maj 2017 04:40

Härom helgen blev det potatisläggning! Sju olika sorter ā ett kilo plus några potatisar av en åttonde sort - vi är mycket spända på vad som blir av detta... Sorterna är från tidig till vinterpotatis, fasta och mjöliga, röda, lila, blå och 'vanlig' fä...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<<
Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se